Vreau sa cresc in masa musculara repede. Este posibil?

Nu toti oamenii isi doresc sa slabeasca. Pentru unii, scopul este acela de a creste in greutate, ceea ce nu pare deloc greu. Cate o shaorma pe zi, multa ciocolata si sedentarismul pot sa aduca rapid cateva kilograme in plus. Din pacate, aceste cateva kilograme sunt nesanatoase si inestetice. Provocarea este aceea de a creste masa musculara, ceea ce este mult mai dificil.

Cum sa cresti in greutate, crescand si definind masa musculara?

Procesul este unul de durata si implica foarte multa disciplina. Ar putea fi structurat pe pasi:

  • Apuca-te de sala. Mergi de 3 sau de 4 ori pe saptamana la sala si familiarizeaza-te cu toate exercitiile pe care le faci intr-o sala de fitness. Vei invata care sunt muschii pe care ii poti dezvolta, care sunt exercitiile pe care trebuie sa le faci si cum trebuie sa faci aceste exercitii. Nu te apuca de sala fara sa ai un prieten care sa te ajute sau un antrenor!
  • Mananca sanatos si hidrateaza-te. Un al doilea pas este mancarea sanatoasa. Poti spune ca este cel mai dificil, in conditiile in care iti va fi greu sa renunti la un stil de viata plin de zahar si de prajeli. Ia-ti suficient timp pentru a lucra la stiul de viata si focuseaza-te doar pe asta. Va trebui sa mananci multe proteine si carbohidrati sanatosi, sa ai mese regulate si sa eviti tot ceea ce contine zahar procesat.
  • Dormi. Somnul este extrem de important pentru toti cei care doresc sa puna masa musculara. Daca iti faci un program de minim 8 ore de somn in fiecare noapte, vei descoperi ca ai un corp mai odihnit, mai bine pregatit pentru efort sustinut si mai armonios.
  • Cauta suplimente nutritive! Nu este nimic gresit in a lua suplimente nutritive. Acestea pot aduce un aport de proteine, minerale si vitamine, in asa fel incat sa completeze necesarul zilnic. Cauta cele mai bune produse pentru masa musculara  si incearca-le. Vei descoperi ca piata este extrem de  bogata in acest sens si ca unele produse au o calitate superioara, in timp ce altele nu sunt chiar atat de eficiente.

Care sunt produsele pe care trebuie sa le incerci pentru a creste in greutate?

Mizeaza intotdeauna pe produsele de incredere, care au o istorie bogata in spate si sunt folosite de multi sportivi. Produsele pentru cresterea masei musculare nu trebuie sa fie fara gust, ba din contra. Poti sa optezi pentru Mass Tech care are un gust incredibil de lapte si ciocolata sau diverse alte variante cu vanilie sau fructe de padure. Printre nuele de suplimente recomandate de specialisti se numara si urmatoarel: Optimum Nutrition Serious Mass, BSN True Mass Ultra – Premium sau Dymaytize super Mass Gainer. Lista poate sa continue cu multe alte nume, majoritatea produse in SUA. DAca vrei cele mai bune rezultate, informeaza-te mult inainte de a achizitiona un astfel de produs si asigura-te ca il iei pe cel mai bun.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *