Utilizarile uleiului de cocos alimentar

Grasimile din alimentatie nu sunt intotdeauna extrem de benefice organismului, mai ales daca sunt consumate in mod excesiv. Exista, totusi, uleiuri si grasimi mai sanatoase si uleiuri si grasimi mai nesanatoase. Daca iti place sa gatesti cu ulei sau unt, insa vrei sa te bucuri de o dieta sanatoasa, uleiul de cocos alimentar este un inlocuitor perfect pentru unt si poate sa vina la pachet cu o multime de avantaje. Acesta are si o multime de avantaje in medicina, insa vom vorbi strict despre efectul sau in alimentatie.

Cum poti utiliza uleiul de cocos in alimentatie?

In primul rand il poti folosi pentru gatit. Spre deosebire de alte uleiuri de pe piata, acesta nu isi schimba compozitia la temperaturi ridicate si nu are efecte nocive asupra organismului.
Daca iti place sa faci prajituri, uleiul de cocos poate sa fie un inlocuitor perfect pentru unt, putand sa fie folosit in orice tip de reteta. Aroma este, intr-adevar, putin diferita de cea a untului, insa este acoperita de regula de condimentele folosite in prepararea prajiturilor. In plus, gustul uleiului de cocos este unul exotic si placut.
Cei care urmeaza diete vegane si paleo se pot bucura din plin de calitatile uleiului de cocos, deoarece este un ulei care se solidifica la temperatura camerei, poate sa pastreze inchegate diverse retete si asigura un gust foarte bun. De asemenea, are un aport nutritiv excelent.
Efectele benefice ale uleiului de cocos, atata vreme cat este consumat in cantitati decente, sunt mult mai multe. Mai putem enumera faptul ca este un inhibator excelent de apetit, poate sa fie o solutie pentru echilibrarea hormonilor si ajuta la obtinerea unei energii foarte bune. De asemenea, contine substante care stimuleaza functia creierului si poate sa calmeze durerile de gat sau sa trateze durerile si infectiile de urechi.
Ca orice alt ulei, daca este consumat in exces poate sa aiba si anumite contraindicatii. Daca este introdus normal in alimentatie insa, este o solutie cat se poate de sanatoasa.

utilizarile uleiului de cocos

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *