Tot ceea ce trebuie sa stii despre matreata

De cate ori ai cautat un sampon anti matreata  foarte bun, insa ai ramas dezamagit de rezultate? Cu siguranta, exista produse foarte eficiente pe piata, care pot indeparta matreata, insa daca ai un stil de viata gresit, aceasta va reveni mereu si va crea probleme.

Pentru a putea scapa de tot de matreata, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te informezi. Ce este? De ce apare? Cum se manifesta?

Ce este matreata ?

Desi multi oameni cred ca este afectiunea scalpului, este doar un efect al afectiunii denumita dermatita seboreica. Aceasta se dezvolta pe mai multe parti ale corpului ( nu doar pe scalp) si este cauzata de o multime de factori cum ar fi alimentatia gresita, o ciuperca denumita Malassezia sau chiar si stresul.

Modul in care se manifesta matreata este bine cunoscut de mai toata lumea: cojite mici si albe care se desprind de scalp, mancarime si in forme mai grave roseata  si extindere catre diverse alte zone ale corpului.

Care sunt factorii care cauzeaza matreata?

De multe ori, factorii sunt natural. Cel mai adesea apare la varsta pubertatii, atunci cand glandele sebacee isi incep activitatea. In mod normal, la varsta adulta aceasta dispare, insa poate sa continue sa faca probleme daca se folosesc fixative de par, sampoane pline de chimicale sau pur si simplu exista o doza mare de stres.

Cei mai expusi la matreata sunt barbatii si persoanele care au un deficit mare de zinc sau de vitamina B.

Care sunt metodele de tratament pentru matreata?

In mod normal, tratamentul matretii se poate realiza acasa, fara niciun fel de probleme. Pentru formele blande, folosirea unor cosmetice organice de foarte buna calitate si eliminarea factorilor de stres pot fi mai mult decat suficiente. Pentru forme mai puternice, medicul este cel care ar trebui sa vina cu o solutie. In general, medicii recomanda sampoane care au substante active impotriva ciupercii care cauzeaza matreata si au rol antiinflamator. Atunci cand apare roseata si mancarimile puternice se pot folosi inclusiv preparate cortizonice, insa acestea prezinta riscul de a aparea exacerbari ale dermatitei.

Ce este de retinut?

Daca vrei sa ai un scalp fara matreata este bine sa respecti o serie de reguli:

  • Foloseste un sampon de buna calitate si evita gelurile sau fixativele pentru par;
  • Clateste bine parul dupa ce ai samponat, deoarece unele sampoane pot fi iritante;
  • Incearca sa controlezi, pe cat posibil, toate elementele care iti cauzeaza stres, deoarece stresul poate sa duca la aparitia matretii si de asemenea, duce la o multime de probleme grave de sanatate.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *