Lucruri pe care nu le stii despre cele mai populare atractii turistice

Crezi ca stii totul despre cele mai populare atractii turistice din lume? Descopera cu ajutorul nostru o serie de secrete incredibile ce se ascund in spatele acestora.

gloden

Golden Gate

Celebrul pod suspendat din San Francisco nu este cu adevarat din aur, culoarea sa oficiala fiind “portocaliu international” (orange international). Goldegatebridge.org a publicat formula de culoare folosita pentru a se ajunge la aceasta nuanta de portocaliu. Drept urmare, admiratorii podului pot reproduce tonul exact al acestuia pe casele lor.

new-york_1

New York, Statele Unite

Stiai ca 40% din reteaua de metro din New York se afla deasupra pamantului si ca functioneaza 24 de ore pe zi? Stiai ca Londra atrage mai multi vizitatori internationali decat oricare alt oras de pe planeta?

hong-kong_0

Hong Kong

Turistii sensibili, celor care nu le place inaltimea si decid sa viziteze coastele Pacificului sa fie preveniti. Orasul Hong Kong are mai multi zgarie-nori decat New York.

big-ben-londres

Big Ben

Daca ai impresia ca Big Ben reprezinta turnul Parlamentului din Londra, te inseli. Conform site-ului parlamentului, turnul se numeste oficial Turnul Ceasului. Big Ben isi datoreaza « porecla » creatorului sau, Benjamin Hall, al carui aspect corpolent si impunator i-a adus acestuia porecla de Big Ben.

australie-plage

Australia

Nu-ti uita costumul de baie si cel de scufundari deoarece viata pe plajele din Australia este pur si simplu superba. Australia detine peste 10 000 de plaje, mai multe decat orice alta natiune.

statue-de-laliberte

Statuia Libertatii

Statuia Libertatii este una din cele mai apreciate atractii din America. Insa, in mod surprinzator, acest monument emblematic american isi incepe viata in Europa. Construita de catre sculptorul francez Auguste Bartholdi, acesta a avut nevoie de noua ani pentru a termina statuia. Dupa terminare, a expediat-o cu vaporul, din Franta in New York, in numai putin de 350 de piese.

grand-canyon_0

Marele Canion

Canionul din Arizona este cu siguranta mare insa nu este cel mai mare din lume. Tsango, din Tibet detine titlul de cel mai mare si mai adanc canion de pe planeta. Marele Canion este al doilea ca marime.

vatican

Vatican

Pasionati de muzee, faceti-va valizele pentru Italia. Vaticanul poseda cel mai mare complex muzeal din lume dispunand de o multime de capodopere colectionate de diferiti papi de-a lungul vremii.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *