Stii la ce vedete te duc cu gandul aceste orase?

Exista unele orase care ne duc imediat cu gandul la o celebritate, la un personaj istoric sau la o anumita poveste.

prima

Iata 10 exemple. Tu ce oras asociezi cu o vedeta?

amelie

Montmarte, Paris- Amélie Poulain. Nu este un personaj real, intr-adevar, dar celebra Amélie si fabulosul ei destin ne fac sa ne gandim la cartierul parizian Monmartre si mai ales la Cafeneaua « Deux Moulins ».

Baker Street, Londra, Sherlock Holmes. Iata un alt personaj fictiv care pare insa extrem real. Celebrul detectiv care locuieste pe strada Baker la numarul 221B a facut din aceasta destinatie un loc mitic care este astazi un muzeu deschis publicului.

elvia

Memphis, Elvis. Regele este asociat bineinteles, cu Memphis, unde isi are resedinta celebra, Graceland. Se afla pe Bulevardul Elvis Presley, la numarul 3764 si este vizitata de peste 30 de ani. Este un adevarat loc istoric din National Historic Landmark.

Roma- Iulius Cezar. Celebrul om politic, aici s-a nascut si aici a murit. Roma este asociata mereu cu acest om controversat care a marcat istoria.

miami

Miami, Dexter. Daca esti fan al celebrului serial “Dexter”, daca te gandesti la Miami, cu siguranta ca il asociezi cu acest personaj. Cel mai simpatic si mai controversat « serial killer » traieste in acest oras dezmierdat de soare.

Saint-Élie-de-Caxton –Fred Pellerin. Este dificil sa nu asociem acest fermecator orasel cu celebrul povestitor din Quebec, Fred Pellrin.

new

New York, Woody Allen. Chiar daca celebrul Woody Allen marturiseste mereu ca este indragostit de Paris, la New York a reusit sa ajunga celebru datorita filmelor sale, printre care cel mai celebru este filmat chiar la Manhattan.

Liverpool, Beatles. Cea mai celebra formatie din lume a facut din Liverpool o adevarata mecca a stilului rock and roll

givenry

Giverny, Franta- Claude Monet. Claude Monet, fondatorul miscarii impresioniste s-a inspirat in mare parte din peisajele de la Giverny, o comuna din Normandia Superioara.

Chicago, Al Capone. Din cauza acestuia, in anii ’20, orasul Chicago era numit orasul fara lege si fara credinta. Gangsterul celebru a facut aici o adevarat avere in perioada prohibitiei datorita contrabandei cu alcool.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *