Stii de ce ar trebui sa vizitezi orasul Bergen?

Bergen este un oras portuar care pare iesit dintr-o carte cu ilustratii. Colorat, modern in care iti este mai mare dragul sa te plimbi. Iata principalele motive pentru care ar trebui sa vizitezi al doilea cel mai mare oras din Norvegia. Somptuosul oras Bergen, clasat in patrimoniul mondial Unesco este marginit de munti surprinzatori, de fiorduri de un albastru profund precum si de o padure de un verde inchis. Arhitectura traditionala este dublata de restaurante faimoase si de o cultura extrem de bogata. Ce poti cere mai mult?

Bergen face parte din cele mai frumoase orase ale Norvegiei, al doilea ca marime dupa Oslo. Bergen este un oras ce ascunde o multime de comori, comori pe care turistii le vor descoperi prin intermediul unei plimbari pe stradutele fermecatoare.

bergen

Vechiul oras Bergen este inima orasului. De-a lungul portului vei descoperi case din lemn in culoarea rosie, case tipice, pe care toate le asociem cu tarile din Nord. Vechiul oras adaposteste o multime de magazine in care artistii incearca sa isi vanda operele de arta.

In cazul in care ai nevoie de o pauza, incarca-ti bateriile intr-una din numeroasele cafenele ale orasului precum Krok og Krinkel Bokcafe, cafenea in care te poti instala confortabil in compania cartii tale preferate. Cu siguranta vei aprecia taria cafelei negre tipic scandinave.

Bergen-Night-Scenery-Norway-shutterstock_181089791-2-1200x335

Portul in care sosesc vikingii. Dupa o scurta pauza de cafea cu siguranta vei avea nevoie de putin aer curat. Iesi pe strada si plimba-te de-a lungul portului. Incepand cu acest loc orasul Bergen a inceput sa se dezvolte de-a lungul anilor deoarece Bergen a fost pe vremuri una din platformele majore ale comertului international. Admirand privelistea parca ii putem vedea pe vikingi aruncand ancora…

berbeee

Bergen este cunoscut pentru comercializarea de peste proaspat. Piata de peste Torget este unul din cele mai cunoscute locuri din Bergen in care se comercializeaza pestele proaspat capturat de pescarii din oras. Cu siguranta nu ai vazut pana acum atatea fructe de mare laolalta, habar nu ai cu ce sa incepi…

king-crab-and-salad-in-bergen-istock_94066921_xlarge-2-707x445

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *