Stii de ce ar trebui sa alegi Suedia pentru urmatoarea vacanta?

In urmatorul concediu sau urmatoarea vacanta, Suedia ar trebui sa se afle pe bucket list-ul tau. De ce? Partea sa de vest, cu orasul magnific Göteborg si regiunea sa splendida sunt destinatii turistice din ce in ce mai apreciate de catre turisti.

sueda

Datorita peisajelor magnifice care au inspirat cele mai celebre romane politiste. La 150 de km in nord fata de Göteborg, se afla Fjällbacka, un mic oras portuar de unde este originara Camilla Läckberg. Vei descoperi astfel peisaje reale si fascinante, decoruri unde se deruleaza cele mai interesante si captivante intrigi in majoritatea romanelor sale. O  calatorie literara in maretia naturii.

Pentru ca poti face kayak canoe in jurul unor insule magnifice. Partea de vest a Suediei are mii de insulite pe litoral. Un arhipelag cu o flora si o fauna foarte bogat pe care il poti strabate in  kayak.

Pentru ca are unul din cele mai frumoase castele baroce din Europa. Putin mai la nord, pe malurile lacului Vänern, pe langa cel mai mare lac din Suedia vei descoperi cel mai frumos castel, pe numele sau, Läckö. Un castel cu peste 700 de ani de istorie, cu sali baroce foarte bine pastrate si gradini splendide dar si cu numeroase activitati culturale de care poti profita.

Pentru ca istoria Sudiei este gravata in stanca. La fel ca si in cazul grotelor preistorice, partea de vest a Suediei sta drept marturie pentru o istorie straveche. Mai ales la Tanum, care este un sit unic, clasat in Patrimoniul Unesco care propune descoperirea unor gravuri care dateaza din epoca de bronz. La Vitlycke, muzeul propune si elereconstituirea unui sat din epoca de bronz.

Pentru ca te poti bucura aici de un road trip de vis. Drumurile de aici sunt intr-o stare perfecta. Pe coasta de vest, o autostrada care merge de la Göteborg pana la Oslo, in Norvegia, te va purta printr-un peisaj magnific cu cele mai grandioase poduri si cu cea mai maiestuoasa natura.

Pentru ca arhitectura de aici este magnifica. Pe coasta de vest a Suediei, casutele sunt pictate in toate culorile. Casutele pescarilor de aici au fiecare culori diferite care se reflecta in apa merii. Un spectacol vizual magnific.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *