Stii cum vopsesti corect un gard din lemn?

Daca ai un gard din lemn care iti imprejmuieste proprietatea, trebuie sa te asiguri ca este bine ingrijit. In caz contrar, dupa o anumita perioada s-ar putea sa cedeze in fata intemperiilor sau a carilor. Din fericire, exista o multime de solutii pe care le poti folosi in asa fel incat sa iti faci gardul rezistent la toate provocarile. Baitul, lazura sau vopseaua pot face minuni.

Ce sunt toate aceste solutii?

Baitul. Este o solutie transparenta gandita in asa fel incat sa si coloreze lemnul. Acesta protejeaza pentru o vreme gardul, insa trebuie sa fie folosit de mai multe ori pentru a fi 100% eficient.

Lazura. Este o substanta coloranta care ofera protectie foarte buna impotriva razelr solare si a intemperiilor. Tot lazura poate sa protejeze impotriva intemperiilor si a mucegaiului.

Vopseaua. Simpla vopsea protejeaza impotriva umezelii pentru multa vreme, fiind vascoasa si foarte puternica din punct de vedere vizual.

Cum apliti toate aceste solutii?

Ai 2 variante: cu trafaletul sau pensiru si cu unĀ pistol de vopsit. Daca vrei sa vopsesti cu trafaletul sau cu pensula trebuie sa aplici, mai intai, un strat de grund care sa formeze aderenta la suport. Dupa aceea, poti vopsi cu miscari de jos in sus pentru scandurile verticale si miscari de la stanga la dreapta pentru cele orizontale.

Este foarte important sa eviti sa treci cu pensula de mai multe ori pe aceeasi zona, deoarece vei obtine suprafete vopsite prost.

Daca alegi sa vopsesti cu pistolul de vopsit, rezultatele vor fi mult mai rapide. Va trebui, insa, sa achizitionezi un pistol misiune ce nu este tocmai usoara. Exista mai multe variante de pistoale de vopsit, unele mai eficiente decat altele.

Dupa ce ai achizitionat pistolul insa, primul pas este tot aplicarea grundului si se face cu pensula. Ulterior, este suficient sa umpli rezervorul cu vopseaua pe care ai ales-o, sa il tii la o distanta de 15-20 de centimetri de gard si sa incepi sa aplici.

Miscarile sunt oarecum diferite de cele pe care le utilizezi la vopsirea cu pensula: de jos in sus pentru partile orizontale si de sus in jos pentru partile verticale.

La inceput, procesul de vopsire cu pistolul poate sa para destul de greoi. Dupa ce te obisnuiesti insa, te vei misca extrem de repede si va incepe sa iti placa.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *