Stii cum se saluta in alte tari?

Salutul este primul lucru pe care il facem in momentul in care ne intalnim cu o persoana, fie ca acea persoana apartine sau nu culturii noastre. Daca in majoritatea din tarile occidentale strangerea mainii reprezinta principala forma de salut, in alte locuri din lume lucrurile stau altfel.

Tibet, Noua Zeelanda, Botswana…descopera cu ajutorul nostru cum se saluta in aceste locuri…

se-salue-t-on-differents-pays-monde1

In Tibet. Pentru a-si da Buna Ziua tibetanii au tendinta sa se traga de limba. Aceasta modalitate de salutare este extrem de antica si reprezinta o maniera de a dovedi ca nu sunt reincarnarea lui Lang Darna, un imparat tibetan nemilos care a trait in secolul 9. Se spune ca acest imparat a repetat atat de des o serie de mantre malefice incat limba sa a devenit neagra in intregime. Prin urmare, tibetanii se trag de limba cand se saluta pentru a le arata celorlalti ca nu sunt adeptii magiei negre si ca nu sunt incarnarea regelui malefic.

se-salue-t-on-differents-pays-monde

In India. Pentru a saluta, indienii isi apropie cele doua maini si inclina usor capul. Cunoscut sub numele de ”Namaste”, salutul indian permite oferirea unui omagiu, este un semn de respect fata de semeni. Pentru a saluta o persoana in varsta si pentru a-i arata respectul indienii au tendinta sa ii atinga acesteia picioarele.

se-salue-t-on-differents-pays-monde

In Japonia rareori se foloseste contactul fizic pentru a saluta. In realitate, japonezii prefera sa se incline unul in fata celuilalt. Durata si unghiul inclinarii depinde de varsta si de statutul persoanei salutate. Cu cat persoana salutata este mai in varsta, cu atat inclinarea este mai mare. Cunoscut sub numele de Ojigi, acest gest are o mare importanta in cultura japoneza.

se-salue-t-on-differents-pays-monde7

In sultanatul Oman oamenii se saluta atingandu-si nasurile la fel ca eschimosii dupa ce s-au sarutat pe ambii obraji. Cand este vorba de un prieten mai apropiat, unii prefera sa ii atinga acestuia nasul de trei ori si sa ii puna mana pe umar.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *