Stii cum sa îti faci salteaua sa reziste mai mult timp?

Daca iti doresti sa te bucuri de o saltea mai mult timp, este bine sa urmezi cateva sfaturi de intretinere a acesteia. Orice tip de saltea, indiferent ca vorbim despre una cu arcuri, una cu spuma sau una din latex, sau de saltele produse de producatori renumiti precum saltele Saltex, Adormo, Royal Flex Mob etc, poate sa faca fata mult mai usor provocarilor daca este ingrijita respectand urmatoarele reguli.

  • Roteste salteaua ocazional. O data la cateva saptamani este bine sa rotesti salteaua de la stanga la dreapta. In felul acesta vei putea sa ii asiguri o uzura uniforma pe toate partile si sa ii cresti durata de viata.
  • Intoarce-o o data la 6 luni. Pe baza aceluiasi principiu, salteaua trebuie sa fie intoarsa de pe o parte pe alta o data la 6 luni. In felul acesta vei obtine si confort pe termen lung si rezistenta sporita a saltelei.
  • Foloseste o microsaltea si o husa. Astfel de accesorii nu costa mult si au un efect incredibil de benefic asupra saltelei. Daca folosesti corect microsalteaua vei putea sa iti salvezi salteaua de la ingreunarea cu praf si cu acarieni si te vei putea bucura de un somn mult mai sanatos.
  • Evita sa o umezesti. Umezeala este un dusman extrem de neplacut pentru orice saltea. Din pacate, de multe ori se intampla accidente, mai ales daca obisnuiesti sa mananci sau sa bei in pat. Pentru a putea evita problemele legate de umezeala este bine asa folosesti o protectie impermeabila pentru saltea. Exista pe piata mai multe solutii de acest fel iar costurile sunt mici.

saltea-saltex

  • Aeriseste si aspira. Aspiratorul trebuie sa fie folosit frecvent asupra saltelei. Ori de cate ori faci curatenie in casa incearca sa aspiri si salteaua, deoarece in felul acesta poti sa elimiini suficient de multe particule de praf si sa te bucuri de sanatate. In ceea ce priveste aerisirea, este bine sa lasi salteaua libera, fara asternuturi, pentru cateva ore si sa te asiguri ca beneficiaza de lumina soarelui. Acarienii iubesc un mediu umed si intunecat, indepartandu-se de unul uscat si luminos.
  • Nu o expune direct la soare. Chiar daca este bine sa lasi salteaua la lumina nu este bine sa fie lasata direct in razele solare, deoarece se poate deteriora mult mai repede decat ti-ai dori sa se intample.

Respectand aceste reguli, salteaua ta poate sa aiba o durata mult mai mare de viata si iti poate oferi un somn perfect.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *