Stii cum sa iti faci plinul de Vitamina D

Descopera modalitati prin care iti poti face plinul de Vitamina D precum si motive pentru care corpul tau are nevoia de Vitamina D.

Vitamina D contribuie la combaterea unui numar mare de boli.  Vitamina soarelui este esentiala pentru sanatatea oaselorr si pentru intarirea sistemului imunitar. Este demonstrat faptul ca Vitamina D contribuie la combaterea unui numar mare de boli printre care:

  • Anumite tipuri de cancer printre care cancerul la prostata, de colon si de san.
  • Artroza deoarece o cantitate adecvata de Vitamina D incetineste progresia artrozei la genunchi.
  • Osteoporoza, o boala ce afecteaza un numar mare de femei, dupa instalarea menopauzei in special.
  • Cariile dentare.

Intareste oasele si dintii. Functia de baza a vitaminei D este aceea de a regla nivelul de calciu si de fosfor din sange pentru oase solide si dinti sanatosi. Fara un aport suficient de Vitamina D corpul nu poate absorbi calciul din alimente, oricare ar fi cantitatea de calciu consumata.

Este usor sa iti faci plinul de Vitamina D, pe timp de vara in special. 10-15 minute de stat la soare pe zi iti vor procura Vitamina D de care ai nevoie. Daca ai peste 50 de ani si ai pielea mata, daca nu consumi suficiente produse lactate si nu iesi afara suficient, trebuie sa ai in vedere suplimentarea cu Vitamina D. Suplimentele vin pe baza de capsule dar este posibil sa consumi si aunumite alimente bogate in aceasta vitamina precum somonul, tonul in conserva, laptele integral, cerealele integrale si galbenusul de ou.

Fie vrei sa beneficiezi de o imunitate mai puternica, fie iti doresti oase mai solide si sa previi osteoporoza, vitamina D este esentiala pentru asigurarea sanatatii globale. Iesi la soare cat mai des cu putinta, corpul si organismul tau iti va multumi cu siguranta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *