Stii ce se intampla daca inlocuiesti cafeaua cu ceaiul?

Stiai ca inlocuirea cafelei de dimineata cu ceai are doar efecte benefice asupra sanatatii? Nu? Atunci trebuie neparat sa citesti acest articol.

ceai

Colesterolul tau se va diminua. Cafeaua filtrata poate elimina cafestolul si kahweolul, dar cafeaua nefiltrata precum cea de tipul espresso, retine aceste doua elemente. Iar foarte multe persoane nu stiu asta. Aceste doua elemente sunt cele care pot urca nivelul de colesterol rau, asta inseamnand ca va creste si riscul de a suferi de infarct sau de AVC.

Nu vei mai avea atatea arsuri la stomac. Cafeaua este cea care poate sa destinda muschii care inchid trecerea dintre stomac si esofag. Acest lucru va favoriza refluxul de acid gastric. Deci ar fi mult mai bine sa inlocuiesti cafeaua cu ceai, chiar daca aceasta contine putina cofeina.

Vei dormi mai bine, fara doar si poate. Deoarece ceaiul contine mult mai putina cofeina decat ceaiul, vei reusi sa dormi mai bine in fiecare zi. Consumand mai putina cofeina, nu vei mai fi atat de agitat si nu vei mai fi predispus la insomnii.

Riscurile de a suferi de cancer se vor diminua. Studiile leaga consumul de cafea de reducerea riscurilor de a suferi de cancer hepatic sau intestinal. Dar ceaiul se descurca si mai bine la caest capitol. Poate reduce riscurile de a suferi de cancer de stomac, de ficat, de intestin, dar si de pancreas si de san. Studiile nu sunt insa foarte concludente. Diferenta fundamentala intre cele doua bauturi este urmatoarea- ceaiul contine antioxidanti EGCG foarte puternici. Cafeaua contine si ea antioxidanti, dar ceaiul verde este rege atunci cand vine vorba despre nivelul de antioxidanti benefici pentru organism. Acestia pot sa combata foarte usor radicalii liberi responsabili cu aparitia cancerului.

Nivelul de hidratare va fi unul foarte eficient. Cafeaua, stii foarte bine, are un efect diuretic. Si totusi, nu te dezhidrateaza. Corpul retine un sfert din lichidul folosit pentru a prepara cafeaua dar pastreaza jumatate din aceeasi cantitate de apa. Dar ceaiul, deoarece contine mai putina cofeina, este mult mai eficient atunci cand vine vorba despre hidratare. Corpul va functiona mult mai bine deoarece ceaiul are si un efect detox.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *