Stii ce se intampla cu corpul tau daca consumi cafea in mod regulat?

Veritabila placere matinala pentru multi dintre noi, cafeaua este pentru multi un ingredient indispensabil pentru a incepe cu bine ziua. Chiar daca a fost multa vreme aratata cu degetul si considerata nociva pentru sanatate, numeroase sunt studiile stiintiifice care au dovedit contrariul.  Stii ce se intampla cu corpul tau daca consumi cafea in mod regulat?

Metabolism imbunatatit. Te-ai gandit vreodata ca aceasta bautura neagra consumata in fiecare dimineata te-ar putea ajuta sa slabesti? Datorita cafeinei continute, cafeaua permite arderea mai eficienta a grasimilor. Conform studiilor, cafeaua accelereaza metabolismul, de la 3% la 11%. In plus, ii permite corpului sa foloseasca grasimea, mai degraba decat glucoza ca sursa de energie.

Cafeaua stimuleaza creierul. Data viitoare cand consumi o cafea, fa-o pentru creierul tau. Cafeaua este o bautura excelenta pentru functiile cerebrale deoarece permite imbunatatirea proceselor cognitive, memoria si concentrarea in special, atentia si vigilenta.

In plus, cafeaua contribuie la prevenirea unor boli precum Parkinson si Alzheimer. Persoanele care sufera de Alzheimer si consuma cafea in fiecare zi cafea se vor bucura de o mai buna motricitate si de un mai bun control al miscarilor.

Cafeaua reduce riscul aparitiei cancerului de piele. Femeile care consuma cel putin trei casti de cafea pe zi nu risca sa sufere mai tarziu de cancer de piele spre deosebire de femeile care nu consuma cafea.

Cafeaua ne face mai fericiti. Pe langa placerea gustativa pe care ne-o confera, cafeaua permite in egala masura riscurile de suicid. Conform studiilor efectuate in cadrul prestigioasei universitati Harvard la femeile si barbatii care consuma in jur de 2-4 cesti de cafea pe zi riscurile de a fi tentati sa se sinucida scad cu pana la 50%.  Aceste efect se poate explica datorita efectului antidepresiv de care se bucura cafeaua, favorizand sinteza neurotransmitatorilor, a dopaminei si a serotinine in special.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *