Stii care sunt sursele naturale de acizi grasi omega 3?

Acizii grasi omega 3 sunt acizi esentiali atunci cand vine vorba despre sanatatea sau bunastarea organismului. Sunt excelenti pentru inima, creier, pentru dezvoltarea fatului in timpul sarcinii… deci sunt un aliat de pret atunci cand vine vorba despre o stare de sanatate echilibrata.

omega 3'

Alimentatia noastra ar trebui deci sa fie bogata in acizi grasi omega 3 pentru a putea profita din plin de toate beneficiile minunate ale acestora. Primul care ne vine imediat in minte- pestele. Dar nu este singura sursa. Poti profita din plin si de alte surse minunate atunci cand vine vorba despre acizii grasi omega 3.

Uleiurile si sursele vegetale de acizi grasi omega 3. Uleiul de rapita, uleiul de in, uleiul de soia sau uleiul din cod de peste… iata cele mai bune surse de acizi grasi omega 3. Dar ar trebui sa se consume in cantitati mari pentru a se obtine o cantitate satisfacatoare.

Acizii grasi omega 3 se mai regasesc si in linte, spanac, salata sau praz. Dar in realitate, daca vrei sa iti faci plinul de acizi grasi omega 3, nu ai mare lucru de facut. Este de ajuns daca vei consuma unele varietati de peste precum macroul, herningul, tonul sau somonul.

Fructele cu coaja sunt pline de calorii dar sunt bogate in acizi grasi omega 3. Fructele cu coaja sunt bogate in acizi grasi omega  dar trebuie sa fie consumate cu moderatie deoarece sunt foarte bogate in calorii. Poti consuma fistic, migdale sau nuci fie natur, fie sub forma de ulei.

Trebuie sa mizezi si pe uleiul de rapita, foarte echilibrat atunci cand vine vorba despre raportul de acizi grasi omega 3 si omega 6. Se poate amesteca cu unele varietati de uleiuri mai neutre precum cel de masline pentru a i se ascunde gustul.

Inul, de consumat sub forma de seminte sau ulei. Inul este un aliment foarte bogat in acizi grasi. Daca ti se pare ca semintele sunt mai greu de integrat in meniu, poti miza pe uleiul de in.

Legumele verzi. Chiar daca nu sunt atat de bogate in acizi grasi omega 3, precum alte alimente, sunt o optiune de luat in considerare.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *