Stii care sunt siturile naturale in cele mai uimitoare culori?

Natura este cel mai adesea cea mai surprinzatoare. In Africa, Asia, America si chiar in Europa, muntii, lacurile si campiile lasa sa se intrevada cele mai uimitoare culori.

canyon

In America. Canionul Antilopei este unul din cele mai cunoscute situri naturale din partea de sud-vest a Americii, din Arizona, un loc descoperit in anul 1931, destul de periculos cand este inundat dar spectaculos cand lumina patrunde in interior.

Culoarea ciudata a « piscinei » Morning Glory Pool din Statul Wyoming se datoreaza unei acumulari de bacterii care locuiesc in apa. O minune a naturii care trebuie sa se descopere dupa-amiaza aatunci cand vaporii nu sunt atat de prezenti si se pot admira nuantele minunate de galben, de verde sau de portocaliu.

laguna

Laguna Colorada este un lac sarat din Rezervatia Nationala Eduardo Avaroa, aflat la o mare inaltime in Bolivia. Pasarile sunt aici cele mai remarcabile, mai ales speciile de flamingo roz.

Ghetarul Mendenhall se afla in valea cu acelasi nume la 19 km fata de Juneau, in Alaska. Sursa sa este campul de gheata Juneau inconjurat de padurea nationala Tongass.

dana

In Etiopia. Depozitele de sare din Danakil au aluri de infern. Unul din cele mai calde locuri de pe planeta pare sa fie abandonat de toti. Dar este traversat in mod regulat de catre dromaderi. Un depozit care formeaza districtul de sud a Marii Rosii.

In China, Parcul Zhangye Danxia cu 510 km patrati a fost un parc provincial inainte de a deveni geologic in 2011. Are cele mai colorate formatiuni stancoase si formeaza unul din cele mai frumoase peisaje din China.

palja

Plaja Rosie este una din zonele cele mai umede ale provinciei Panjin. Un golf acoperit de stuf care ii confera o culoare foarte vie si care este locuit de o multime de specii de pasari.

In Noua Zeelanda. Lacul Rotorua din partea de nord a Noii- Zeelande se scalda intr-un vechi crater de vulcan. Regiunea Rortorua este cunoscuta mai ales pentru activitatea sa geotermica cu o multime de gheizere, printre care cel mai cunoscut este Pohutu.

parc

In Tarile de Jos Parcul Floral Keukenhof este cel mai mare parc floral din lume. Se deschide in fiecare an timp de 6 saptamani din martie pana in mai.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *