Stii care sunt simptomele unui nivel ridicat de zahar in sange?

Stiai ca diabetul este un asasin silentios care poate ataca fara sa ne dam insa seama de asta? Astfel ca, simptomele sale ar putea fi confundate cu cele ale altor boli sau probleme mai nesemnificative de sanatate.

zahar

Care sunt insa semnalele care ar trebui sa te alerteze cu privire la un nivel ridicat de zahar in sange? La ce ar trebui sa fii atent?

Atentie la hiperglicemie. Marirea nivelului de zahar din sange poate sa aduca o multime de schimbari in corp. In majoritatea cazurilor, acestea se datoreaza unei alterari a metabolismului hidratilor de carbon.

Toate celulele au nevoie de glucoza pentru a obtine energie. Si pentru ca acestea sa isi obtina « ratia » sunt necesare mai multe procese. Dar atunci cand, dintr-un motiv sau altul acest sistem nu functioneaza asa cum trebuie, acestea au nevoie de o mai mare cantitate de alimente pentru a –si desfasura activitatea. Dar atunci cand acest lucru se intampla, nu exista unele semnale notabile cum ca ceva este in neregula. Dar odata cu timpul, aceste simprome de pot agrava.

Atunci cand nivelul de glucoza este foarte ridicat in sange, sistemul imunitar este foarte scazut. In consecinta, intreg organismul este mai vulnerabil la infectii sau la leziuni de tot felul. Este deci primordial sa te uiti cat mai atent la ceea ce iti transmite corpul tau.

Un apetit excesiv. Trebuie sa incerci sa faci diferenta intre foamea fiziologica si cea emotionala. Aceasta din urma se caracterizeaza prin lipsa rationalitatii atunci cand iti alegi cantitatile.

Atunci cand celulele contin un nivel foarte ridicat de zahar, capacitatea lor de a consuma este saturata. Corpul percepe acest lucru drept o lipsa de nutrienti si cere creierului sa trimita semnalele necesare pentru a ni se face foame.

O cicatrizare lenta. Diabetul se poate detecta atunci cand cicatricile se vindeca foarte greu sau nu se vindeca in intregime.

Acest lucru se intampla deoarece arterele si venele sunt astupate din cauza nivelului mult prea ridicat de zahar iar sangele nu mai poate fi transportat in zona care trebuie sa fie vindecata.

Probleme cu pielea. Iata una din principalele probleme cauzate de diabet. Este vorba despre pielea uscata si prurit. In unele cazuri, apar si pete pigmentare.

Setea excesiva. Daca iti este sete tot timpul si daca bei deja foarte multa apa, acest lucru ar trebui sa te alerteze.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *