Stii care sunt secretele ascunse de frigiderul tau?

fridge freezerPoate ca este putin exagerat termenul de secrete. Cu siguranta nu o sa iti sopteasca nimic la ureche, in mod confidential, insa te poate uimi cu o serie de lucruri. Frigiderele sunt atat de comune incat aproape ca nici nu le mai bagam in seama, insa daca am ramane fara ele, o buna parte din confortul nostru ar lua sfarsit. Iata, asadar, cateva lucruri interesante despre frigidere:

  • Un frigider consuma 12 % din totalitatea de energie consumata in casa ta. Este destul de mult, motiv pentru care trebuie sa tii cont de specificatiile aparatului, atunci cand il achizitionezi si de numeroasele sfaturi de achizitie frigidere pe care le gasesti pe internet. Chiar si 1 W in plus pe zi poate sa insemne destul de mult pe termen lung.
  • In America exista o zi de curatare a frigiderelor. 14 Noiembrie este ziua in care proprietarii sunt sfatuiti sa isi curete aceste electrocasnice.
  • Freonul nu mai este folosit pentru racirea frigiderelor moderne. Desi era indispensabil la frigiderele vechi, astazi exista alte solutii pentru recire. Este un lucru cat se poate de bun, in conditiile in care freonul este responsabil pentru micsorarea stratului ed ozon. Pentru a mentine alimentele reci, sunt folosite solutii mai eco friendly si mai sanatoase.
  • Frigiderul este singurul dispozitiv electric din casa la care te gandesti in fiecare vacanta. Daca de laptop, masina de spalat sau aragaz preferi sa uiti, frigiderul iti sare in minte ori de cate ori vezi magneti de frigider. Cum fiecare oras al lumii are proprii magneti si fiecare obiectiv iti ofera o astfel de amintire, te vei gandi mult la frigiderul tau.
  • Exista din ce in ce mai multe frigidere interesante. Ce poate face un astfel de frigider? Poate sta cu gura pe tine atunci cand mananci pe ascuns. Practic, ori de cate ori iei ceva dulce in miez de noapte, frigiderul te avertizeaza.
  • Cel mai mare frigider din lume are 27 de km. Din pacate nu este un frigider destinat alimentelor, ci studiilor stiintifice. Uriasul frigider este creat pentru un accelerator de particule si ajuta la gasirea unor raspunsuri la intrebari care bantuie omenirea de mii si mii de ani.

Nu-i asa ca acum iti privesti frigiderul cu un respect mai mare? 🙂

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *