Stii care sunt ruinele necunoscute dar exceptionale din Europa?

Ruinele vechi, din Antichitate sunt cele care ne atata curiozitatea atunci cand vizitam o tara. Povestea lor, de ce au fost abandonate, de ce au fost restaurate-iata o multime de semne de intrebare. Unii cred ca aceste situri culturale se pot regasi doar in Grecia sau Italia. O multime de ruine incredibile asteapta insa sa fie descoperite in cele patru colturi ale Europei.

plovdiv

Teatrul Roman din Plovdiv, Bulgaria. Este un amfiteatru antic, acum o ruina, aflat in al doilea oras ca marime din Bulgaria. Este unul din cele mai frumoase teatre ale timpului sau- cu 28 de randuri de scaune de marmura care formeaza o potcoava. A fost restaurat si aici se tin reprezentatii in fiecare seara.

Pula, Croatia. Este un vechi oras de la malul marii. Are o multime de elemente arhitecturale care fiecare spun povestea lor. Temple magnifice, amifiteatre… aici vei gasi magnifice suveniruri ale trecutului.

efes

Efes, Turcia. Timp de 500 de ani, Efes a fost locuit si indragit. Acest oras grecesc de pe Coasta Ioniana a Turciei de Asia era plin de comori culturale precum temple, fantani, biblioteci…

Castelul St. Hilarion, Cipru de Nord. Daca te vei catara pevarful lantului montan Kyrenia vei descoperi una din cele mai spectaculoase comori ale Europei. Castelul St. Hilarion, a fost numit dupa muntele cu acelasi nume.

vise

Visegrad Pest County, Ungaria. Visegrad est un orasel din apropiere de Dunare care ascunde castelul Visegrad construit de regele Bela IV dar distrus de turci. Un loc cultural unic.

Pottu Codinu, Sardinia, Italia. Este un sit foarte vechi si foarte vast care iese din obisnuit. La inceput a fost un cimitir dar fiindca nu a fost intretinut a fost lasat in voia naturii si acum seamana cu o pestera artificiala.

kos

Templul Asklepieion, Kos. Un templu dedicat zeului cu acelasi nume, o comoara foarte bine pastrata care asteapta sa fie descoperita.

Poulanbrone Dolmen,  Irlanda. Irlanda este plina de situri antice din perioada neolitica. Printre ele si Poulanbrone Dolmen care seamana cu Stonehenge si care era folosita pe post de camera funerara.

gras

Grasburg, Elvetia. Pe vremea sa era un centru unde se distra nobilimea din Bourgogne. A fost restaurat si aduna acum grupuri de excursionisti si de elevi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *