Stii care sunt lucrurile care demonstreaza ca organismul nostru este deosebit de puternic?

Corpul uman este incredibil de puternic.  Organismul nostru reprezinta o masinarie puternica, simpla si complicata totodata, capabila sa faca o serie de lucruri incredibile care depasesc adesea capacitatile inteligentei artificiale si cele ale noilor tehnologii. Si se pare ca acesta ne mai rezerva cateva surprize deoarce organismul uman inca nu ne-a dezvaluit pe deplin capacitatile sale.

beautiful-1850196_960_720-758x505

Puterea incredibila a ochilor. Incepem cu ochii. Aceste organe esentiale care ne permit sa vedem si sa apreciem frumusetea lumii care ne inconjoara.  Chiar daca ochii nu se pot compara cu un aparat foto numeric din punct de vedere stiintific, felul in care functioneaza ochii nostri este cu adevarat incredibil. Stiai ca ochii nostri au o rezolutie de  aproximativ 576 de megapixeli, o rezolutie pe care nicio camera, oricat de avansata ar fi, nu o poate atinge?

cerveau1

Puterea creierului nostru. Trecem acum la creier, cel mai complicat dar si cel mai impresionant din toate organele umane. Cu fiecare secunda, aproximativ 100 000 de reactii chimice se produc la nivelul creierului. Ceea ce inseamna ca viteza sa este cu adevarat impresionanta. O viteza similara unui tren de mare viteza care poate ajunge la 430 km/h.  ceea ce mai este impresionat in ceea ce priveste creierul nostru este faptul de a fi capabil sa memoreze un numar mare de informatii. Creierul nostru este capabil sa stocheze un numar impresionant de informatii, ce poate ajunge la 100 terabytes, record la care inca nu a ajuns nici cel mai puternic computer din lume.

Nici restul corpului nu este de neglijat. Coform oamenilor de stiinta corpul nostru contine in jur de 600 zettabytes de informatie conservata. In plus, informatia genetica este la fel de impresionanta, aceasta informatie ocupand conform oamenilor de stiinta in jur de 1.5 GB memorie, o capacitate similara unui sistem de operare iOS 10.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *