Stii care sunt locurile pe care trebuie sa le vizitezi inainte sa dispara pentru totdeauna?

In timp ce lumea continua sa sufere din cauza efectelor nefaste ale incalzirii globale, din ce in ce mai multe minuni naturale sunt in pericol de disparitie. In momentul in care cauti locul perfect pentru o vacanta urmatoare, gandeste-te sa vizitezi unul din aceste locuri inainte de a disparea pentru totdeauna.

maldiveMaldive

Peste 80% din cele 1200 de insule ale arhipelagului pitoresc se afla la mai putin de un metru deasupra marii. Drept consecinta, acest arhipelag este amenintat de cresterea globala a nivelului oceanului. Consecintele sunt atat de grave incat presedintele a anuntat faptul ca guvernul federal urmeaza sa cumpere pamanturi in alte tari pentru cetatenii sai.

bariera

Marea bariera de corali

Situat in largul coastei australiene, marea bariera de corali este cel mai mare si fara indoiala cel mai frumos recif de corali din lume. Acidifierea si cresterea temperaturii oceanului, poluarea si ciclonii provoaca mari probleme, albirea coralilor. Mai bine de jumatate din marea bariera de corali a disparut deja in ultimii 30 de ani si restul din aceasta minune naturala ar putea disparea pana in 2030.venetia

Venetia

Supranumit « orasul de pe apa », Venetia se bucura de reputatia de a fi cel mai romantic oras din Italia, cu canalele sale mici si podurile magnifice. Azi, un numar mare de persoane se intreaba cat timp mai dureaza pana cand se va scufunda de tot. Studiile efectuate in acest sens sunt ingrijoratoare, arata ca orasul de scufunda de cinci ori mai tare decat am fi crezut.

Madagascar-820x480

Madagascar

A patra insula ca marime din lume, Madagascar adaposteste paduri tropicale umide bogate, cu o fauna salbatica extrem de diversificata printre care lemurieni si manguste. Insa, acest ecosistem dens a fost distrus in mod continuu distrus de braconaj, de exploatarea forestiera si incendiile de padure.

marea

Marea Moarta

Cu un nivel de 33.7% salinitate, Marea Moarta este unul din cele mai sarate bazine de apa. In ultimii 40 de ani, acest lac sarat a scazut cu pana la un sfert din marimea sa originala, nivelul sau scazand cu 24m. Se asteapta ca Marea Moarta sa dispara in urmatorii 50 de ani.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *