Stii care sunt locurile cu cea mai limpede apa din lume?

Atoli, lacuri montane sau gauri cu apa…. Descopera citind acest articol care sunt siturile exceptionale si rare, cu cea mai cristalina apa din lume.

sichuan

Valea Jiuzhaiogu, China. O vale din Provincia Sichuan unde, conform legendei tibetane, o zeita care a primit o oglinda, a scapat-o si aceasta s-a spart in 118 bucati. Azi bucatile de oglinda sunt lacurile din vale. Cel mai frumos este cu siguranta Lacul celor 5 flori.

Maldive si Insula Bandos. Maldive reprezinta un ansamblu de 1199 insule inconjurate de lagune si de ape limpezi, un  paradis ideal pentru cei care iubesc scufundarile.

samoa

Samoa si Sua Trench. Insulele Samoa se afla in inima Pacificului. Iar gaura de apa Sua Trench este situata foarte aproape de satucul Lotofuaga. Aceasta grota foarte veche are si o plaja mica.

Parcul Plitvice din Croatia. Parcul Plitvice din Croatia este o destinatie celebra pentru nenumaratele sale cascade si bazinele cu apa cristalina. Aceasta retea acvatica incredibila serpuieste prin cea mai densa vegetatie oferind peisaje de neuitat pentru vizitatori.

marian

Lacul Marian, Noua Zeelanda. Noua Zeelanda este o destinatie turistica plina de minunatii. Printre ele se numara si Lacul Marian celebru pentru apele sale verzi si translucide si potecile care te ajuta sa le descoperi.

Crater Lake. Dupa cum o indica si numele sau, Lacul Crater din Oregon se afla situat intr-un crater de vulcan vechi. Aflat la aflat la 2100 de metri altitudine, acest lac are o adancime de 597 de metri. Acest lucru nu il impiedica insa sa ofere cea mai cristalina apa din lume.

chia

Sardinia si Chia. Nu trebuie sa mergi prea departe pentru a descoperi cele mai frumoase ape cristaline. Sardinia este cea care ofera cele mai frumoase plaje din lume si din Europa, mai ales in jurul orasului Chia.

Palawan, Filipine. Palawan este una din cele mai frumoase insule din Filipine. In inima stancilor sala abrupte acoperite de o vegetatie luxurianta se ascund si cele mai frumoase plaje, care ofera o apa magnifica, foarte cristalina.

sipidan

Insula Sipidan, Marea Celebes. Insula Spidian care depinde de Malaiezia se afla in largul coastelor Borneo. Sipidan este celebra pentru calitatea fundurilor sale marine cu grote si cu o apa de o calitate incredibila.

Bohey Dulang. Tot pe langa Borneo se afla Bohey Dulang, o gaura incredibila cu apa, care a ramas in urma activitatii vulcanice de pe insula.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *