Stii care sunt greselile de evitat la trimiterea invitatiilor de nunta?

invitatie-de-nuntaCu atatea reguli de care trebuie sa tineti cont atunci cand vine vorba de nunti, e foarte usor sa se scape din vedere anumite detalii, detalii care pot afecta in mod negativ nunta. Dupa cum stiti, nuntile au devenit adevarate evenimente in ultimii ani, iar cel putin in anumite zone ale tarii, numarul de invitati ajunge si la ordinul sutelor.

In procesul de organizare a nuntii trebuie sa se tina cont de toate detaliile (care sunt foarte multe, de obicei), mai ales in zonele in care sunt si multe traditii implicate. Daca cautati pe blog, veti vedea ca am tratat de cateva ori obiceiurile de nunta la romani.

Pentru articolul de astazi v-am pregatit un set de recomandari vis-a-vis de greselile pe care trebuie sa le evitati cu orice pret in legatura cu invitatiile de nunta. Asadar, intr-o ordine total aleatorie, iata ce ar trebui sa tineti cont:

1) Nu va apucati sa printati invitatiile pana in clipa in care aveti confirmarea cununiei civile. In caz contrar, se prea poate sa aveti neplacuta surpriza ca in ziua pe care voi o vreti, programul este rezervat complet pentru oficierea altor nunti.

2) Nunta este oricum un eveniment scump, deci nu are rost sa cumparati cele mai ieftine invitatii de nunta, mai ales daca asta se reflecta asupra calitatii. Daca va orientati cum trebuie, veti gasi modele (precum acest model de “Nunta in familie“) la pret bun, dar care sunt creative si elegante in acelasi timp.

3) Mai ales in cazul invitatilor mai batrani, care de regula tin la traditii, nu oferiti invitatia fara sa va interesati de obiceiurile locale. De exemplu, in unele zone ale Moldovei, se obisnuieste ca invitatia sa fie oferita alaturi de o sticla de vin, iar lipsa ei ar putea fi interpretata ca pe un semn de saracie.

4) Nu trimiteti prea tarziu invitatiile. De regula, ele se trimit sau se ofera cu 2 luni inainte, tocmai in ideea in care oaspetii sa-si poata planifica din timp programul. In sezonul nuntilor, se prea poate ca evenimentele sa coincida sau sa fie foarte apropiate, plus ca si aspectul financiar nu e de neglijat, mai ales ca in Romania arareori se ofera cadouri, cadoul de nunta constand in bani.

5) Nu le umpleti de text. Daca alegeti un model creativ, atunci e pacat sa le umpleti cu text. Rezumati textul la cateva randuri care sa contina doar informatiile necesare si nimic mai mult.

Desigur, organizarea unei nunti implica mult mai mult. Totusi, cu putina atentie si daca va puneti pe hartie toate lucrurile pe care le aveti de facut, le puteti bifa pe toate fara sa va umpleti de nervi, fara sa va transformati intr-o proverbiala Bridezilla etc. Important este sa va ocupati din timp si sa nu lasati totul pe ultima suta de metri.

Pe www.seoads.org se pot citi mai multe lucruri despre nunta si invitatiile la nunta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *