Stii care sunt elementele pe care trebuie sa le cunosti in momentul in care cumperi un inel de logodna?

valmand-inel-logodna-safir-diamant-i020SfDi-800x800Achizitia unui inel de logodna trebuie sa fie privita ca o investitie. Este adevarat, un inel este un simbol al dragostei, insa acesta trebuie sa fie durabil si sa reprezinte o adevarata mostenire pentru viitorii copii. Un inel de logodna trebuie sa aiba capacitatea de a-si creste valoarea in timp.

Daca vrei ca achizitia ta sa fie una inteligenta, trebuie sa tii cont de cateva lucruri esentiale:

  • Calitatea generala a inelului, data de modul in care este realizat si de diamantul pe care il are. Este clar ca un inel de logodna trebuie sa aiba un diamant, in conditiile in care diamantul este cea mai rezistenta piatra care exista pe planeta noastra. Calitatea diamantului tine cont de 4 parametri, care sunt reprezentati de taietura, de carat, de culoare si de claritate. Caratul reprezinta marimea diamantului, taietura este forma in care a fost taiat iar culoarea si claritatea sunt elemente evidente, care reprezinta transparenta diamantului si gradul sau de puritate. Cu cat un diamant este mai alb si mai clar, cu atat este mai scump.

  • Magazinul de unde achizitionezi inelul. Este important sa achizitionezi un inel de logodna dintr-un magazin de incredere. Acesta trebuie sa aiba toate autorizatiile de functionare si sa fie apreciat de alti cumparatori;

  • Stampila de calitate. Orice inel si orice bijuterie din aur pe care o achizitionezi trebuie sa aiba o stampila de calitate de la ANPC. Daca aceasta stampila este prezenta, atunci ai garantia calitatii;

  • Certificatul de garantie. Cei care iti vand inelul de logodna trebuie sa iti ofere un certificat de garantie care sa te asigure de calitatea materialelor si sa iti ofere posibilitatea de reparatie gratuita, in cazul in care se intampla ceva cu bijuteria.

  • Certificatul International Gemologic. Daca vrei sa achizitionezi un diamant mai mare de 0.5 carate, atunci este bine sa ceri acest certificat international. Chiar daca este posibil ca acest certificat sa coste, este o investitie care merita, deoarece iti ofera toate datele despre calitatea diamantului pe care il achizitionezi.

  • Culoarea aurului. Exista foarte multe variante de aur, de la cel galben, pana la cel alb si cel rosu. Teoretic, calitatea aurului ar trebui sa fie aceeasi, indiferent de culoare. Ceea ce conteaza cu adevarat este cantitatea de aur pur prezenta in compozitia bijuteriei. Dat fiind faptul ca aurul este un metal foarte mare, acesta trebuie sa fie amestecat cu un alt metal, care ii si da culoarea.

Tinand cont de toate aceste detalii, vei avea garantia ca achizitia ta este una cat se poate de inteligenta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *