Stii care sunt destinatiile la moda din Europa de Est pentru a prelungi vara?

Nu doar Croatia este cea mai in voga destinatie din Europa de Est. Azi, alte statiuni balneare din Europa de Est incep sa fie din ce in ce mai in voga. Iata care sunt destinatiile de descoperit pentru a lupta contra toamnei mohorate.

muntenegru

Muntenegru. Este o tara slava al carei nume a fost dat de Venetieni si care ofera o multime de tipuri de vacante, de la bai in Marea Adriatica pana la schiat. Ia o gura de aer liber pe cel mai frumos lac Skadar, cel mai mare lac din Balcani , dar si in parcul Durmitor unde se afla al doilea canion ca marime din lume.

Slovenia. Intre Italia si Croatia, Slovenia vine cu un amestec de culturi italiene, germane, croate si maghiare. Aici poti descoperi o multime de curiozitati naturale, cum ar fi Castelul Predjama, sculptat parca in faleze, muntele Triglav, apele cristaline ale lacului Bled si pesterile Škocjan. Capitala Ljubljana este o minunatie arhitecturala. Trebuie sa descoperi neaparat si orasele Portoroz, Izola, dar si pestera Postojna, valea Soca sau Bovec, Maribor, dar si valea pierduta Logarska Dolina, lacul Bohinj… Nu trebuie sa uitam de suprinzatoarea plimbare velika planina.

albania

Albania. Este noua destinatie in voga pentru toti cei care iubesc petrecerile. La malul Marii Adriatice, Albania ofera un peisaj estival minunat si cateva plaje care pot concura in frumusete cu cele grecesti. Aici mai poti descoperi statiunea balneara Durrës, orasul – muzeu Berrat dar si o multime de alte orase bogate in istorie si cultura. Trebuie sa descoperi si orasul Fier, un oras plin de viata de pe malul marii care se afla la doar 8 km de vechea cetate Apollonia. Korce este si el un « must see ».

Bulgaria. Este o destinatie insorita care are o mare foarte frumoasa – Marea Neagra si care se face remarcata printre ceilalti vecini ai sai care se intorc inspre Marea Adriatica. Statiunea balneara Baltchik este minunata iar Varna este numita Perla Marii Negre. Bulgaria nu inseamna insa numai mare. Are si munti minunati si Parcul national Pirin care are o fauna si o flora abundenta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *