Stii care sunt constructiile care iti vor taia respiratia?

In vacanta se pot descoperi nu numai cele mai frumoase peisaje, cascade,vulcani sau parcuri ci si cele mai spectaculoase cladiri, bijuterii arhitecturale cu adevarat.

prima

Acestea iti vor da cu siguranta mai multe idei cu privire la destinatia din urmatoarea vacanta.

henderson

Podul Henderson Waves din Singapore. Un pod cu o forma ondulata, lung de 277 metri, dedicat pietonilor, instalat la o inaltime de 36 de metri care leaga Muntele Faber Park de Telok Blangah Hill Park. Este construit din lemn si din otel si ofera o panorama superba.

Skywalk din Marele Canion. Un balcon de sticla unde vei avea impresia ca plutesti in aer. Acesta domina un hau profund de pana la 400 de metri. Constructia Skywalk a fost inaugurata in anul 2007 si iti ofera posiblitatea sa te plimbi deasupra minunatului Canion.

chicago

Millennium Park din Chicago. Este un loc de intalnire celebru mai ales pentru arhitectura sa spectaculoasa si pentru peisajul sau urban. Are un imens teatru in aer liber si o pasarela penru pietoni.

Situl Ground Zero, New York. Numit asa dupa atentatul asupra turnurilor gemene din 2011, memorialul a fost construit in memoria celor 3000 de victime la 10 ani dupa atentat.

sands

Sands Skypark din Marina Bay, Singapore. Marina Sands Bay este un complex hotelier luxos din Singapore de 57 de etaje. Un proiect al arhitectului Safdie care a instalat pe acoperisul sau o piscina imensa de 157 metri. Trebuie sa profiti de privelistea oferita asupra orasului Singapore.

Viaductul de Millau din Franta. Este compus din piloni de beton si o tablie de otel si ajunge la o altitudine de pana la 343 de metri.

high

High Line, New York. O promenada care era altadata o cale ferata aeriana, lunga de 2300 de metri care merge din Chelsea si pana laWest Village.

Young Museum, San Francisco. Este cel mai vechi muzeu de arta din oras care a fost reabilitat si inaugurat din nou in 2005. Noua cladire are o structura din sticla si cupru natural.

wemble

Stadionul Wembley, Londra. Reconstructia sa a avut nevoie de un buget colosal, redeschizandu-si portile in anul 2007. Este a doua structura sportiva ca marime din Europa.a

Stadionul National din Pekin. Este cea mai mare structura de otel din lume cu 42.000 de tone de otel. Este o constructie gigantica care se mai numeste datorita formei sale cuib de pasare.

walt

Walt Disney Concert Hall din Los Angeles. Are cea mai buna acustica din lume. Fatada sa este din otel inoxidabil si aici isi desfasoara activitatea filarmonica.

Turnul Khalifa, Dubai. Este cel mai inalt turn din lume cu o inaltime de 828 metri. Baza turnului are o forma de floare de desert, specifica regiunii.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *