Stii care sunt cele mai “vegane” orase din lume?

Este destul de dificil sa impaci mesele echilibrate cu convingerile tale vegane sau vegteariene. Nu-i asa? Dar in anumite orase din lume, este mult mai usor  sa faci asta. Care sunt orasele vegan-friendly din lume, din Europa in special?

vegan-burger-villes-europe

Veganismul sau vegetarianismul nu sunt simple regime alimentare, ci un veritabil mod de viata. Un mod de viata nu foarte usor insa. Dar din fericire, te poti bucura si in vacanta de acest stil de viata foarte sanatos si frumos.

Berlin, cel mai vegan-friendly oras din lume. Capitala Germaniei a fost aleasa capitala mondiala a veganismului si a vegetarianismului. Un titlu pe care Berlin il merita cu prisosinta deoarece se gasesc aici peste o suta de restaurante si buticuri dedicate celor care au un regim de viata vegan sau vegetarian. In plus, Berlin mai poseda si un bulevard vegan, unde vei gasi o multime de magazine si de restaurante care propun produse de origine non-animala.

Praga, al doilea oras din topul oraselor vegan-friendly. La Praga, produsele vegane si bio au invadat deja de mult farfuriile celor mai gurmanzi. Si se pare ca orasul este deja o referinta atunci cand vine vorba despre gastronomia vegana europeana.

Varosvia. Fenomenul vegan a invadat si orasul Varsovia, astfel incat cafenelele vegane au inlocuit incet-incet barurile cu vodka. Si se pare ca stilul de viata vegan sau vegetarian a devenit din ce in ce mai trendy aici. Capitala poloneza este un veritabil paradis pentru cei care nu vor sa consume produse de origine animala.

Edimburgh, un oras foarte frumos si vegan friendly in acelasi timp. Se pare ca orasul Edimburgh, din Regatul Unit i-a luat-o inainte orasului Glasgow atunci cand vine vorba despre seducerea celor cu un stil de viata vegan. Si asta, chiar daca la Glasgow are loc Festivalul Vegfest, cel mai important festival vegan din Europa. O oferta gurmanda minunata, in cel mai frumos decor cu putinta.

Barcelona. Barcelona este cel mai vegan-friendly oras din Spania. Acum un an, primarul de aici, a luat decizia de a favoriza accesul la o alimentatie vegana si vegetariana, atat pentru locuitorii de aici, cat si pentru miile de turisti care vin in fiecare an in frumosul oras.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *