Stii care sunt cele mai unice plaje despre care poate nici nu ai auzit?

Plajele nu sunt doar niste locuri simple de la malul marii unde este cel mai bine sa stai sa te relaxezi sau sa te bronzezi. Sunt cele care fac parte din cea mai frumoasa lume minerala, plina de istorie si formata de secole de eroziune, fructul muncii a patru elemente. Plajele din cele patru colturi ale lumii sunt dovada vie ca pot sa fie si de o mare diversitate. Si te vor face sa vezi in toate culorile.

alb

Plajele cu nisip alb. Cu siguranta ca ai auzit deja de plajele cu nisip alb. Dar stii de unde provine acest tip de nisip? Majoritatea nispului in nuante de alb este facut in realitate din bucati minuscule de scoici sau de corali care se afla printre alge si alte lucruri mancate de pesti si care nu au putut fi digerate. Plaje paradisiace unde vei putea admira cel mai frumos contrast cu albastrul cerului sau al marii. Insula Socotra din Oceanul Indian este cel mai bun exemplu.

rox

Plajele cu nisip roz. Nu prea exista plaje cu nisip roz in lume dar cele cateva  sunt cu adevarat impresionante. Culoare nisipului provine de la o abundenta de scoici roz minuscule. Scoicile sunt dstruse de valuri si eroziunea le transforma in nisip cu timpul. In Indonezia sunt cele mai frumoase plaje cu nisip roz- Lombok si Bermuda.

scoici

Plajele cu scoici. Daca iti place sa aduni scoici de la malul marii cu siguranta ca vei fi incantat de tot ceea ce vei gasi aici. In locurile precum ShellBeach, Jeffrey’s Bay din Africa de Sud sau Sanibel Island din Florida miliarde de scoici se intind cat vezi cu ochii.

rosu

Plajele cu nisip rosu. Atunci cand rocile vulcanice si stancile feruginoase se intalnesc cu puterea mareelor si se distrug de stanci, BOUM, iau nastere cele mai frumoase plaje cu nisip rosu. Cele mai frumoase plaje cu nisip rosu sunt Kokkini din Grecia, KaihaluluBeach din Hawai dar si Insulele Galapagos.

auriu

Plajele aurii. Atunci cand exista numeroase minerale feroase si o absenta a rocilor vulcanice isi face aparitia o plaja in nuante de portocaliu destul de rara. Golful Ramla din Malta este cel mai bun exemplu.

verde

Plajele cu nisip verde. Si mai rare, plajele cu nisip verde sunt fabuloase, doar doua existand in lume- Papakolea Beach din Hawaii si Talofofo de pe Insula Guam, Statele Unite. Culoarea lor neobisnuita vine de la cristalul de Olivine care provine de la depozitele de bazalt.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *