Stii care sunt cele mai uimitoare paduri din lume?

Paduri tropicale, boreale, mediteranene…padurile din lume sunt cele care acopera in jur de 20% din teritoriul pamantului. Stii insa care sunt cele mai uimitoare dintre ele si unde se pot regasi cei mai uimitori arbori?

sherman

Cel mai voluminos arbore de pe planeta este cu siguranta cel din Parcul National Yosemite. Cel mai gros arbore, numit si General Sherman ocupa in jur de 1487 de metri cubi. Deci este fiinta vie cea mai mare din lume.

Petrified forest din Arizona. Acum 2000 000 de ani, se afla o padure in acest desert din Arizona. Aceasta campie era pe vremuri delta unui fluviu. Apa care s-a  infiltrat in fibrele lemnului a transformat-o incet-incet in piatra. Un sit spectaculos cu adevarat.

austria

Austria. In Austria, in fiecare an au loc cresteri spectaculoase ale nivelului de apa, legate de topirea de gheata. Padurea se scufunda sub apa atat de repede incat nici nu are timp sa putrezeasca.

China. Padurea suspendata din Zhangjajie, China. Acesti arbori cocotati la sute de metri altitudine se afla in provincia Hunan. Intre stanci abrupte, vegetatii si nori, acest loc pare iesit dintr-un vis. Ti se pare cunoscut? Locul a servit drept decor pentru filmul Avatar.

baobab

Baobabii, regii din Madagascar. La peste 20 de km fata de Morondava, aleea baobabilor este cea care aliniaza foarte maiestuos una din cele mai frumoase specii de baobabi din cele sapte existente.

Hallerbros, Belgia. Primavara, padurea din Hallerbors se umple de zambile in nuante de albastru. Un spectacol mai mult decat exceptional.

texas

Padurea lacului Caddo din Texas. O serie de cutremure care au avut loc in secolul XIX stau la originea acestei paduri scufundate. O padure mai mult decat spectaculoasa care are la marginea lacului peste 189 de specii de arbori diferiti.

Mpumalanga. Este vorba despre un loc minunat cu munte, paduri si lacuri aflate in partea de nord-est a Africii de Sud. Cei mai maiestuosi arbori tropicali cresc in Parcul National Kruger, celebru pentru frumusetea si cascadele sale.

kyoto

Padurea de bambusi din Sagano, Japonia. Aceasta padure de bambusi aflata in apropiere de Kyoto exista de secole. Are milioane de bambusi care pot creste cu peste un metru in fiecare zi.

Dead Vlei din Namibia. In inima celor mai mari dune de desert se afla un loc stancos uimitor. Este vorba despre o veche mlastina unde acum 900 de ani se afla o padure si un lac.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *