Stii care sunt cele mai uimitoare constructii sub pamant?

Cel mai adesea, pamantul ascunde cele mai uimitoare comori si bijuterii care asteapta sa fie descoperite. Iata cateva dintre ele.

Scenery for the film "Star Wars", Tunisia

Satul Matmata, Tunisia. In partea de sud a Tunisiei, satul Matmata te asteapta sa ii admiri cele mai frumoase casute troglodite. Locuintele subterane de aici sunt sculptate in stanca si se gasesc si case construite peste vechile pivnite. A devenit cleebru dupa ce s-a filmat aici scene din celebrul « Star Wars”.

Gaura subterana din parcul arheologic Ik Kil. In apropiere de miticul Chichen Itza se afla o gaura subterana la 26 de metri sub pamant. Nuantele sale albastre dau o atmosfera mai mult decat paradisiaca.

cave city in Cappadocia Turkey

Derinkuyu, Cappadocia. Este o adevarata cetate subterana care a fost descoperita din intamplare in anul 1963. Arheologiii au putut sa elibereze 8 nivele sub pamant, o mica parte din acest oras care adapostea altadata 20 000 de persoane.

Grotele Maresha si Bet-Gruvin. Aceste grote se afla in partea de sud-vest a Ierusalimului si sunt adevarate « orase sub un oras ». Pivnitele de aici au fost sapate si amenjate de om si stau drept marturie pentru 2000 de istorie.

armata

Mausoleul Imparatului Qin, in apropiere de Xi’an. Mormantul imparatului Qin Shi Huang a fost descoperit doar in anul 1974. Primul imparat al Chinei de odihneste in mijlocul unei armate de teracota, unii langa caii lor, altii in carute. Se pare ca inca mai sunt ingropate si nedescoperite mii si mii de statui.

Salina din Turda. Vechea mina de sare din Turda te asteapta cu plimbari minunate pe lac, o partida de ping-pong … toate in cel mai pur aer cu putinta.

subteran

Subsolul Coloseummului din Roma. Te-ai gandit pana acum sa vizitezi subsolul acestui celebru sit din Roma? Azi nu vei mai gasi aici decat ruine dar iti poti folosi imaginatia pentru a te gandi cum se pregateau gladiatorii pentru a intra in arena.

Minele de sare din Wieliczka. Pentru a ajunge aici trebuie sa cobori 378 de scari. Vei ajunge intr-un loc incredibil cu statui, lustre si o fabuloasa catedrala.

catacombe

Catacombele de sub orasul Paris. La 20 de metri sub pamant vei descoperi catacomblele orasului, 300 de km de galerii subterane care iti vor da fiori cu siguranta.

Statia fantoma din City Hall, New York. Este o veche statie subterana din New York care te va transporta intr-o alta epoca.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *