Stii care sunt cele mai uimitoare casute de pe planeta?

Un pat confortabil si cald, prietenii si familia in apropiere sau pur si simplu o ceasca de cafea in fata televizorului… care este conceptia ta cu privire la o casa calda si confortabila?

De la casutele plutitoare din Thailanda, trecand prin castelele subterane din Turcia, foarte multi oameni locuiesc in tot felul de constructii care mai de care mai uimitoare. Iata care sunt casutele care nu seamna deloc cu ce suntem obisnuiti.

venice-burano-colorful-houses

Venetia, Italia. Situat in largul Venetiei, orasul Burano nu este un oras obisnuit. Are cele mai fermecatoare casute colorate in fara carora sunt parcate gondole.

Laos. O destinatie celebra pentru casutele sale traditionale din lemn si stuf unde oamenii dorm pe paie si unde primesc turistii cu zambetul pe buze.

Suedia. Majoritatea celor de aici traiesc in marile orase dar prefera sa aiba o resedinta secundara la malul marii, cat mai colorata. Cele de aici au o culoare frumoasa rosie.

cappadocia-turkey-houses

Cappadoce, Turcia. Castelul Uchisar care se afla sub munti si grote trebuie sa fie descoperit pornind pe scari sinuoase care leaga camerele impresionante unele de altele.

Chile. Situata intre Argentina si Chile, Patagonia are cele mai incredibile peisaje de munte unele mai frumoase ca celelalte. Aseaza-te in jurul focului intr-o casuta traditionala si profita de priveliste.

Franta. De la apartamentele pariziene in stil haussmanian, trecand prin fermecatoarele cabanute in stil alpin sau prin casutele din Alsacia vei gasi aici cu siguranta o casuta pe gustul tau.

chateau-frontenac-canada-quebec

Canada. Cel mai luxos hotel din Quebec, castelul Frontenac, era altadata locul unde stateau guvernatorii. Aici te vei simti precum un rege.

Grecia. Plimba-te de-a lungul stradutelor stramte si lasa-te fermecat de casutele minunate albe cu acoperis albastru.

hong-kong-flats

Hong Kong. Un oras construit pe verticala cu peste 2000 de zgarie –nori care au peste 100 de metri. O arhitectura compacta, colorata si unica.

Mongolia. In mod traditional, triburile de aici traversau campiile si construiau sate temporare cu ajutorul corturilor.

Nepal.  Situat pe inaltimile din Himalaya, acest satuc pitoresc te va fermeca cu casutele sale din inima muntilor maiestuosi.

san-francisco-houses

San Francisco. Un oras foarte interesant datorita caselor sale victoriene cunoscute sub numele de “painted ladies”.

Rusia. O mare parte din tara nu este locuita. Dar aici sunt foarte multe casute si cabanute din lemn.

south-africa-house

Africa de Sud. Simple dar robuste, casutele traditionale de aici sunt astfel concepute pentru a pastra racoarea chiar si pe cele mai mari calduri.

Thailanda. Aici trebuie sa descoperi casutele plutitoare. Unii locuitori de aici nu pleaca niciodata de pe ape.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *