Stii care sunt cele mai spectaculoase drmuri din lume?

Atentie. Trebuie sa fii un conducator super profesionist pentru a conduce pe aici. Daca vrei sa traiesti cele mai forte senzatii in vacanta, iata pe unde trebuie sa ajungi si ce drumuri spectaculoase trebuie sa incerci.

baldwin

Baldwin Street. Este o strada extrem de spectaculoasa. Cu o denivelare de 35%, Baldwin Street din periferia Dunedin din Noua Zeelanda, este cea mai inclinata strada din lume. Are o lungime de 350 de metri si ajunge de la 30 la 100 de metri in varf.

Skippers Canyon Road. Un alt drum spectaculos din Noua Zeelanda care te va purta de-a lungul unor faleze si prin cele mai spectaculoase viraje. Drumul are doua sensuri care la un moment dat devine unul singur. Un drum extrem de spectaculos, pentru care ai nevoie de autorizatie daca vrei sa circuli.

troli

Drumul Trolilor. In Norvegia, in inima Muntilor Romsdal, Drumul Trolilor este o veritabila atractie turistica. Are 11 viraje foarte stranse pe o panta de 9% , un drum care serpuieste printre peisaje minunate.

Pasul Grimsel, Elvetia. In Alpii Elvetieni, Pasul Grimsel care leaga raul Ron de Haslital, are cele mai stranse curbe din lume. Este lungide 26 de km, cu 1540 de altimetri si cu o denivelare medie de 5,9%.

dades

Cheile Dades. Aflat in inima Marocului, Dades este un fluviu de aproximativ 200 de km. Acesta a sculptat aici aceste chei monumentale cu inaltimi care ajung chiar pana la 500 de metri. In adancimile cheilor se afla un drum extrem de spectaculos.

Ruta Keys, Florida. Keys, care separa Oceanul Atlantic de Golful Mexicului, formeaza un arhipelag compus din mii de insule si insulite. US One este singura care duce la Key West. Overseas Highway survoleaza arhipelagul pe 170 de insule si 42 de poduri.

tian

Tian Men Shan. Muntele Tian Men se afla in regiunea Hunan, China. Drumul de aici este unul extrem de impresionant. Curbele de aici sunt unele extreme de gratioase.

Polul Sud. Legand statiunea de coasta McMurdo de Amundsen Scott, autostrada de la Polul Sud este una acoperita de zapada pe 1600 de km.

millau

Autostrada A 75 trece peste cel mai inalt pod din lume, cel de la Millau, care travereseaza raul Tarn pe 2460 de metri. Podul este aproape la fel de inalta ca si Turnul Eiffel si vantul este foarte violent aici. Privelistea este insa spectaculoasa pentru soferi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *