Stii care sunt cele mai somptuoase orase traversate de apa?

Chiar daca Venetia este una din cele mai cunoscute destinatii cand vine vorba despre canale sau prima destinatie cand ne gandim la un oras pe apa, mai exista unele destinatii care nu trebuie sa fie deloc neglijate, care pot fi la fel de somptuoase ca si Venetia. Sa vedem in acest articol care sunt acestea.

amsterdam

Amsterdam, Tarile de Jos. Este probabil a doua destinatie atunci cand vine vorba despre cele mai celebre orase traversate de un canal. Are peste 95  de km de cai navigabile care ii confera un aer romantic de neegalat.

Annecy, Franta. Orasul Annecy este de o frumusete unica, suprarealista chiar. La doar 40 de km fata de Geneva, in Elevetia, vechiul oras te asteapta cu stradute pavate si cu cele mai frumoase culori care dau canalelor sale cele mai frumoase nuante pastelate.

bruges-2

Bruges, Belgia. Acest oras mic din Belgia are un farmec aparte dat de arhitectura sa dar si de canalele care il traverseaza. Dar si de buticurile cu cicolata care sunt aproap la fiecare colt de strada.

Fenghuang, China. Traducerea sa cuvant cu cuvant este Phoenix, pasarea care renaste din propria sa cenusa. Un nume care nu a fost ales degeaba deoarece a suferit din cauza mai multor catastrofe naturale. Aici apa circula liber pe aici, fiind un oras construit pe un munte vechi.

FortLauderdale-4

Fort Lauderdale, Florida. Este numit cel mai adesea Venetia Americii si nu degeaba. Este o destinatie insorita si bogata cu pese 256 de km de cai navigabile cu un farmec de neegalat.

Giethoorn, Tarile de Jos. Cele mai frumoase canale nu sunt rezervate doar celor mai mari orase. Cu doar 2620 de locuitori acest orasel atrage vizitatorii cu 6 km de canale. Poate parea putin, dar trebuie sa stii ca aici nu exista deloc sosele.

 

Sankt Petersbourg. Traversat de un canal care ajunge pana in Golful Findlandei si inspirat din celebrele orase europene, Sankt Petersbourg are o eleganta si o frumusete care se afla in opozitie cu restul Rusiei.

Stockholm, Suedia. Este prima capitala verde din Europa care traieste in cea mai mare armonie cu natura.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *