Stii care sunt cele mai scumpe cladiri din lume?

In lume exista o multime de cladiri impresionante, fabuloase, de lux, care reprezinta adevarate inovatii atat in interior cat si in exterior. Unele dintre ele insa au fost construite cu  bugete gigantice, cu cele mai bune materiale de constructii, pe cele mai mari terenuri. Iata cateva dintre ele care merita sa fie descoperite.

Bank-of-America-Tower-533x400

Bank of America Tower, Manhattan. Este un zgarie –nori de 450 de metri care se afla pe 6th Avenue vizavi de Bryant Park. Este vorba despre unul din cele mai sic bulevarde din Manhattan. Este una din cele mai ecologice cladiri care exista in lume la ora actuala iar constructia sa a costat un miliard de dolari.

Gara Kyoto. Este o adevarata bijuterie a transportului din Kyoto. Este si una din cele mai mari gari din lume si contine in interiorul sau si o cinema, un hotel, un centru comercial, totul pe cele noua etaje ale sale. Intreaga sa structura este din sticla cu un acoperis ondulat si o enorma scara. Costurile sale sunt estimate la aproximativ 1,25 miliarde de dolari.

Armani Hotel Opens, The First In The World

Burj Khalifa. Este a treia cladire scumpa din lume. Este si cea mai inalta cu o inaltime de 907 metri, cu 163 de etaje si cu o suprafata totala de 40.000 de metri patrati. Constructia sa a durat 6 ani. Se foloseste pentru sporturile extreme precum base jump sau escaladari. Burj Khalifa a aparut in superproductia Mission Impossible, Ghost Protocol. Suprastructura a costat 1, 5 miliarde de dolari.

Taipei 101. Acest zgarie-nori din Taiwan a fost detronat de Burj Khalifa in ceea ce priveste inaltimea sa. Este o cladire enorma cu 101 etaje si doua posturi de observare care ofera panorame care iti vor taia respiratia. A fost construit dupa modelul pagodelor chinezesti si cu aprobarea unui maestru Feng Shui.  A costat 1, 7 miliarde de dolari.

Antilla-most-expensive-home

Antilla. Este resedinta privata a celui mai bogat om de afaceri din India. Traverseaza orizontul din Mumbai cu cele 27 de etaje ale sale, toate cu un stil diferit. Personalul este compus din 600 de persoane. Pretul sa se invarte in jurul sumei de 2 miliarde.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *