Stii care sunt cele mai periculoase situri naturale din lume?

Grandioase si magnifice, aceste situri naturale pot parea linistite dar nu e chiar asa. Dar daca esti in cautare de adrenalina si de aventura, daca iti place pericolul, aici trebuie sa ajungi in urmatoarea vacanta.

Dallol

Depresiunea Afar. Numita si depresiunea Danakil, acesta zona din Africa de Est ar putea fi considerata a fi iadul pe pamant. Se afla sub nivelul marii si este fructul distrugerii geologice. Este o zona arida, seismica, punctata de lacuri de lava si de scurgeri de sulf. Este cea mai sterila zona de pe pamant.

Lacul Mono. Un lac sarat cu o suprafata in jur de 180 de kilometri patrati foarte acid, cu un PH de 10. Cu alte cuvinte, niciun peste nu poate trai aici. Cercetatorii au gasit insa aici un fel de specie de creveti dar si o noua fotosinteza bazata pe arsenic.

Ocean Bare Rise Hole Pan

Botany Bay. Este un golf aflat in apropiere de Sidney, Australia care adaposteste unele din cele mai periculoase valuri din lume. Acestea pot ajunge pana la o inaltime de 4 metri si se lovesc de recifuri si stanci. O provocare pentru surferi….

Muntele Ontake. Este un loc din Japonia considerat a fi sacru si un loc foarte celebru pentru drumetii. Dar din anul 1970 a inceput sa dea semne de activitate, pana atunci crezandu-se despre el ca este stins. In 2014 a erupt foarte violent. Peste 50 de persoane si-au gasit aici sfarsitul.

Severe thunderstorm in the plains

Oklahoma. Oklahoma cu tornadele sale este un alt loc periculos din lume. Interstate 44 este un culoar pentru tornadele din regiune. In anul 1999 cea mai rapida tornada din lume a devastat un tronson.

Lacul Kivu. Acest lac situat la frontiera dintre Congo si Rwanda este un concentrat de metan. Este deci foarte periculos deoarece aici sunt peste 60 de kilometri cubi de metan diluat in apa.

poison

Poison Garden, Alnwick. Este o gradina botanica fondata in anul 2005, in castelul Alnwick din Anglia. Aici vei gasi doar plante toxice, periculoase care pot fi mortale.

Moskstraumen, monstrul marin. In largul insulelor Lofoten, in Norvegia se afla Moskstraumen. Apele par calme dar nu sunt chiar asa. Curentii si vartejurile sunt foarte puternice aici in apropiere de insulita Mosken. Maelstrom este cel mai periculos vartej din lume.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *