Stii care sunt cele mai periculoase insule din lume?

Vrei sa vizitezi in urmatoarea vacanta insule unde pericolul si chiar moartea pandeste la orice pas? Iti prezentam in acest articol cateva insule care sunt printre cele mai frumoase din lume, dar unde nu vrea sa ajunga nimeni. De ce? Pentru ca aici poti da peste serpi veninosi, un sol iradiat, crocodili infometati… lucruri ce pot transforma vacanta intr-un real cosmar.

ile-queimada-grande-serpents-1

Ilha da Queimada, Brazilia. Este supranumita si Insula cu serpi. Se afla in largul Braziliei si adaposteste cei mai veninosi serpi din lume. Legenda locala spune ca se afla in jur de cinci «bestii » pe fiecare metru patrat al insulei.

Myake –Jima, Japonia. Aflata in arhipelagul Izu din largul orasului Tokyo, aceasta insula are un vulcan activ, care a erupt in ultimii zece ani in mai multe reprize. De la cea mai recenta din 2005 se emana din vulcan  gaze toxice si vizitatorii trebuie sa poarte masti aici. Pe insula se declanseaza sirenele de fiecare data cand nivelul de sulf ajunge la cote periculoase.

saba

Saba, Antilele Olandeze. Micuta insula Saba a fost lovita de cele mai puternice urgane in ultimii 150 de ani, mai mult decat oricare alta insula din regiune. 15 uragani de categoria 3, 7 din categoria 5… cu alte cuvinte, ar trebui sa ajungi pe insula doar iarna.

Insula North Sentinel, Insulele Andaman. In Oceanul Indian se afla o insulita populata de vreo 200 de persoane care fac parte din poporul cel mai izolat din lume. Orice tentativa de contact cu exteriorul este soldata cu atacuri cu pietre si sageti. In anul 2006 doi pescari care s-au aflat in zona maritima de aici au fost omorati cu sageti.

grui

Insula Gruinard, Scotia. Aceasta mica insula din partea de nord a Scotiei a fost folosita de catre guvernul britanic pentru a incerca arme biologice in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Insula a fost pusa sub carantina si a fost decontaminata in anul 1980, folosindu-se alte materiala periculoase.

Insulele Farallon, Statele Unite. Intre anii 1946 si 1970 aici au fpst deversate mai multe deseuri radioactive. Aici se afla si o importanta populatie de elefanti de mare care atrage o multime de rechini albi.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *