Stii care sunt cele mai periculoase drumuri din lume?

Se spune cel mai adesea ca in calatorii, drumul pe care ajungi acolo este cel mai important. Daca esti de acord cu asta, ce ar fi sa incerci cele mai pericolase drumuri din lume?

colorado

Colorado State Highway 82, Statele Unite. Un drum care nu este facut pentru cei care au rau de inaltime. Nu numai ca este cea mai inalta ruta asfaltata din Colorado- cu cei 3688 de metri ai sai deasupra nivelului marii, dar este plina de locuri abrupte, de viraje stranse si de pasaje inguste.

Dalton Highway, Alaska. De-a lungul celor 666 de km ai sai, acest drum care traverseaza partea de nord din Alasaka cei care se aventureaza aici, sunt supusi unor temperaturi glaciale, unor avalanse, unor puternice furtuni de nisip….

teal

Tail of Dragon, Statele Unite. Este un drum care incepe in Carolina de Nord si care se termina in Tennesse, un drum de 18 km si care are 318 viraje. Este o ruta foarte sinuoasa unde virajele au propriul lor nume.

Hawaii Route 200 sau Saddle Road. Este o combinatie de ceata, de drumuri inguste si o serie de lacuri, cu sensuri unice care fac din Saddle Road un drum extrem de periculos.

California-State-Route-1

California State Route 1. Un alt drum de evitat daca iti este teama de inaltime. Este o autostrada cunoscuta pentru superbele sale peisaje de coasta si de cascade abrupte, dar si pentru falezele sale care se aunca in ocean. Este un drum foarte sinuos cu doua sensuri care traverseaza o multime de poduri.

Trollstigen, Norvegia. Un drum care se traduce literalmente « scara trolilor ». Un itinerariu cu 11 viraje, cu pante abrupte cu sens unic, care atrage o multime de turisti in fiecare an.

yungas

Ruta Yungas, Bolivia. Este un drum care mai este supranumit si drumul mortii nu degeaba. O ruta care se afla deasupra unei prapastii de 610 metri. Si nu este numit degeaba asa, deoarece intre 200 si 300 de persoane mor in fieare an aici.

Cheile Stelvio, Italia. Cheile Stelvio se afla pe locul doi atunci cand vine vorba despre cele mai inalte chei rutiere. Au o inaltime de 2758 de metri, au 60 de viraje si 24 de km.

guoliang

Tunelul Guoliang, China. Un drum care a fost sapat direct in munte pentru a lega satul Guolinag de orasele din jur.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *