Stii care sunt cele mai noi situri care merita sa faca parte din patrimoniul Unesco?

Intre 2 si 12 iulie, comitetul Unesco se va reumi din nou pentru a analiza propunerile cu privire la noile situri care merita sa faca parte din comitetul Unesco. Care sunt deci cele mai frumoase propuneri?

unesco

Parcul National Los Alerces. Lacuri in nuante minunate de verde- albastrui, cascade impozante si fabuloase, coline inverzite… bine ai venit in peisajul demn de o carte postala oferit de parcul national Los Alerces. Aflat in partea de nord a Patagoniei argentiniene, nu departe de frontiera cu Chile, acest loc este o veritabila oaza pentru cei care vin aici sa campeze.

Fagetele primare din Carpati. Ultimele paduri virgine din Europa centrala sunt amenintate. Constituite in principal din fag, sunt cele mai valoroase deoarece au o biodiversitate uimitoare.

Sambor Prei Kuk, Cambodgia. Raspandite prin cea mai linistita padure, templele si alte monumente de aici, dateaza din perioada vechii Ishanapura, capitala regatului Chenla. Templul Leilor, cu animale sculptate, este extrem de impresionant.

Lake District, Regatul Unit. Un loc foarte popular din Anglia, Lake District este cel mai mare parc national din Anglia. Varfurile sale abrupte si lacurile stralucitoare au inspirat foarte multi poeti romantici in secolul XIX.

Orasul istoric Yazd, Iran. In inima Iranului, orasul Yazd prezinta o arhitectura tipica de desert cu pereti inalti de argila, cu stradute mici si inguste si cu domuri colorate. Totul este conceput aici pentru ca oamenii sa se protejeze de caldura, deoarece creat acum 2500 de ani, orasul marginea desertul Dasht-e Kavir.

Dauria, Mongolia si Rusia. Dauria este o vasta regiune montana care se intinde pe 1000 de km de la lacul Baikal. Este formata din stepe, din mlastini, lacuri si paduri, cu o fauna exceptionala.

Minorca. La Minorca, in Insulele Baleare, vei gasi de-a lungul Mediteranei,  multime de constructii stranii de piatra care stau drept marturie vechiilor civilizatii antice.

Khor Dubai. Vechiul port traditional de aici se afla in contrast perfect cu zgarie- norii de aici. Khor Dubai este un rau care taie orasul in doua si care este ideal pentru croaziere.

Orasul Asmara. Asmara este un exemplu perfect de oras colonial perfect conservat. Cele mai frumoase cladiri de aici sunt cu siguranta cele in stil art deco sau cele futuriste.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *