Stii care sunt cele mai mari catacombe din lume?

Principala functie a catacombelor era sa adaposteasca osemintele atunci cand cimitirele erau pline. Deoarece epidemiile decimau pur si simplu populatia, necropolele se aflau in incapacitate de a inhuma toate corpurile. Din aceste motive numeroase monumente au adapostit o multime de nefericiti care nu si-au gasit odihna in cimitire.

cta

In zilele noastre aceste monumente inca se mai pot admira. In religia catolica moartea nu este gata dar inceputul unei alte vieti. Din acest motiv, bisericile au acceptat sa primeasca osemintele si sa le expuna, unele dintre ele creand cu aceste resturi umane veritabile altare.

Sa vedem care sunt cele mai mari osuare sau catacombe din lume.

germania

Bazilica sfanta Ursula. Cologne, Germania. In anul 1643, s-a construit aici o sala de aur pentru a adaposti relicvele Sfintei Ursula si a altor sfinti sau crestini.

Cele  Kula – Nis, Serbia. Este cunoscuta mai ales sunb numele de Turnul Craniilor si a fost construita la comanda conducatorului armatei otomane Khursit Ahmet Pacha cu resturile combatantilor sarbi omorati in timpul bataliilor. Craniul comandantului sarb a fost asezat in varf. O constructie care vroia sa ii puna in garda pe cei care vroiau sa se puna cu otomanii.

brno

Biserica St. Jacques, Brno, Republica Ceha. A fost ridicata initial pentru a adaposti numarul ridicat al populatiei germane concentrata la Brno. Adaposteste si resturile lui Jean Louis Raduit de Souches care a aparat Brno de otomani. Adaposteste si resturile crestinilor.

Capela Sfantului Bartomoleu, Czermna, Polonia. Capela Sfantului Bartomoleu sau Capela Craniilor adaposeste resturile celor care au murit din cauza epidemiilor de holera si de ciuma care au devastat tara. Aici se afla si osemintele celor care au murit in Razboiul de 30 de ani.

poertugalia

Senhora do Monte do Carmo, Faro, Portugalia. Biserica Carmo din Faro reprezinta una din cele mai frumoase constructii din patrimoniul religios portughez si a fost construita in anul 1713.

Manastirea San Francisco, Lima, Peru. Constructia bisericii si a manastirii s-a incheiat in anul 1774. Catacombele sale au fost descoperite doar in anul 1943. Acestea adapostesc peste 30 000 de resturi.

italia

Catedrala Martirilor, Otrante, Italia.  In timpul invaziei turce locuitorii din Otrante au fost masacrati si cei care au supravietuit transformati in sclavi. Catedrala de aici a fost ridicata in memoria lor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *