Stii care sunt cele mai magice paduri de explorat?

De la Avatar, trecand prin Stapanul Inelelor sau Basmele Fratilor Grimm, padurile milenare au fascinat mereu. Sunt sumbre, misterioase, cu o frumusete imbatatoare, ne evoca prezenta creaturilor mitologice sau  a personajelor terifiante. Iata cateva paduri magic ce trebuie sa fie explorate de indata.

statele unite

Parcul National Olimpic, Statele Unite. O padure luxurianta din statul Washington care adaposteste un ecosistem incredibil de diversificat profitand de secole intregi de umbra crestelor inzapezite.

Padurea Rata. Zici ca Noua Zeelanda a facut din padurile cu copaci suciti specialitatea sa locala. O padure care parca iese direct din filmul Stapanul Inelelor si care a prins radacini pe Insula Enderby. Arborii nu vorbesc insa aici.

gorbeia

Parcul Natural Gorbeia. Daca vrei sa admiri cele mai frumoase paduri in nuante de verde, atunci trebuie sa ajungi in Parcul Natural Gorbeia in Tara Bascilor spaniola. Copaci minunati acoperiti cu muschi care se afla la poalele muntilor Gorbeia de 1481 de metri.

Padurea de ferigi din Hawaii. Daca vrei sa descoperi cea mai abundenta padure de ferigi, o oaza de verdeata din mijlocul unor pamanturi aride, atunci trebuie sa ajungi in regiunea vulcanului Kilauea din Hawaii. Ferigile arbrescente si arborii ohia sunt particualitatea sa.

ponthus

Padurea Paimpont, Bretania. Aici se afla un arbore secular care a primit un nume mitic- Stejarul Ponthus, la fel ca si cavalerul mesei rotunde care se pare ca l-a plantat aici. Un arbore de legende medievale care inca mai sta drept si mandru in Bretania.

Padurea Goblin, Noua Zeelanda. Nu este un decor din Stapanul Inelelor, dar ar putea fi foarte bine. Nelinistita Padure Goblin se poate explora atunci cand se descopera parcul forestier Tararua. Cu siguranta ca nu este cel mai bun loc pentru camping.

 bade

Bade Wurtemberg, Germania. Unele paduri ofera cel mai idilic spatiu pentru plimbari, in timp ce unii copaci sunt ideali pentru catarari. Dar unii se pot admira foarte bine de jos. Toamna, in partea de sud-vest a Germaniei, in Bade Wurtemberg copacii ofera cele mai frumoase nuante.

Yanoda, China. Padurea tropicala Yanoda oefra cele mai incredibile peisaje, cu stanci gigantice, poduri suspendate si arbori magnifici.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *