Stii care sunt cele mai izolate locuri din lume?

Daca vrei sa fii singur in vacantele tale, sa te pierzi la fel ca si Robinson Crusoe pe o insula pustie, desertica sau pe un pamant ostil, trebuie sa stii ca exista unele locuri pe pamant magnifice dar destul de greu de accesat. Sa vedem daca vrei avea curaj.

longy

Longyearbyen, Svalbard. Longyearbyen din Svalbard este capitala cea mai nordica din lume. Se afla intre Norvegia si Polul Nord si te asteapta cu temperaturi care ajung pana la minus 20 de grade. Cei de aici nu vad lumina zilei prea des. Ghetarii si fiorduri la capatul lumii.

Peinsula Cap York, Australia. Este o peninsula imensa cu doar 18000 de locuitori, mai ales aborigeni. Turistii nu prea se aventureaza pana aici. Unele peisaje nu se pot observa decat din avion.

ile

Insula Pastelui. Insula Pastelui sau Rapa Nui se afla la 4050 km fata de Tahiti si 3700 de km de Chile. Este o insula pierduta in Oceanul Pacific si este celebra datorita statuilor sale monumentale si a misterului care le inconjoara.

Insulele Kerguelen. In partea de sud a Oceanului Indian, Insulele Kerguelen sunt un loc batut de vant si locuit de oamenii de stiinta veniti din Franta, dar si de numerosi pinguini regali si elefanti de mare.

tristan

Insula Tristan da Cunha. La aproximativ 2400 de km de insula « vecina » Sfanta Elena, aceasta insula este cel mai izolat loc din lume. Este o mica insula vulcanica pierduta in Oceanul Atlantic.

Ittoqqortoormiit, Groenlanda. Pe langa faptul ca are un nume foarte greu de pronuntat, acest oras este cel mai izolat din Groenlanda. Aproximativ 500 de persoane locuiesc aici din vanatoare si pescuit.

motuo

Comitatul Motuo, China. Este singurul district din China care nu se poate accesa foarte usor. Constructia unor sosele aici este imposibila din cauza alunecarilor de teren.  Pentru a ajunge in acest loc sacru din Tibet trebuie sa mergi mai multe zile pe poteci inguste si pe pamanturi inghetate si pe un pod suspendat interminabil.

Alery, Nunavit. Este o baza militara care are si o statie meterologica , un loc foarte ostil la 817 km fata de Polul Nord.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *