Stii care sunt cele mai insolite si cele mai magnifice peisaje de pe pamant?

Lumea este un loc cu adevarat fascinant, un loc magnific, plin de peisaje unice, insolite si feerice care asteapta sa fie descoperite. Grote fantastice, munti in nuantele curcubeului… natura nu inceteaza niciodata sa ne suprinda. Iata cateva peisaje magnifice si ireale in acelasi timp.

maldive

Marea instelata, Maldive. Plaja care sclipeste, un spectacol minunat de lumini este un fenomen care se poate observa pe Insula Vaadhoo in Republica Maldive. Noaptea, plaja se ilumineaza ca un cer plin de stele. Oare o fi vorba despre opera unor licurici marini? Pe aproape. Este un fenomen cauzat de milioane de fitoplanctoni bio-luminiscenti.

Candelabrul din Parcas, Peru. In Rezervatia Naturala Paracas din Peru se afla un ciudat geoglif in forma de candelabru. Se poate observa foarte usor de la nivelul marii si chiar de la peste 20 de km. In ceea ce priveste originea sa, acest lucru este inca un mister.

mauritius

Cascada subacvatica din Mauritius. Aici ti se va oferi un spectacol mai mult decat stupefiant. Ceea ce pare a fi o cascada submarina este de fapt un fel  iluzie optica creata datorita numeroaselor depuneri de nisip.

Grotele de gheata din Islanda. Numite si grotele de cristal, grotele de gheata din parcul national Vatnajökull ofera un peisaj mai mult decat feeric. Aceste grote impresioneaza nu numai datorita cristalelor de gheata ci si datorita marimii. Este vorba despre cea mai mare calota glaciara din tara si al doilea ghetar in ceea ce priveste volumul din Europa.

desert

Desertul alb din Egipt. Acest peisaj lunar aflat in partea de vest a Egiptului prezinta unele structuri stranii de calcar sculptate de eroziune. Un decor care ar fi putut insoira cu sigurabta celebra saga Star Wars.

Ochiul Africii, Sahara. Structura Richat supranumita si Ochiul Africii, este o structura geologica aflata in apropiere de Oudane, in plin desert. Este o enigma pentru oamenii de stiinta cu un dimetru de aproximativ 50 de km. Se crede insa despre el ca este rezultatul unui fenomen vulcanic, vechi de peste 100 de milioane de ani. Vazut din spatiu ofera un spectacol splendid.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *