Stii care sunt cele mai insolite sculpturi din lume?

Arta este o stiinta stranie, uneori destul de greu de inteles, dar cel mai adesea foarte fascinanta. Iar sculpturile din lume ne lasa uneori cu gura casca. Stii care sunt cele mai insolite din lume care merita sa fie admirate?

mano-del-desierto-2

Mano del Desierto, Chile. Mana din desert este o sculptura sublima facuta din ciment si din fier care a fost creata de catre Mario Irarrazabal in anul 1992. O mana spectaculoasa, inalta de 11 metri, care se afla in orasul Antofagasta din Chile.

Statuia lui Franz Kafka din Praga, Cehia. Aceasta statuie de bronz care se afla in cartierul Josefov din Praga a fost creata de catre Jaroslav Rona in anul 2003, in onoarea celebrului scriitor. O sculptura insolita si maiestuoasa de 3 metri 75.

broken

Broken Chair din Elvetia. Expusa inca din anul 1997 in Piata Natiunilor din Geneva. Este o sculptura monumentala realizata din 5,5 tone de lemn cu o inaltime de 12 metri. Aceasta sculptura a fost creata pentru a simboliza refuzul plasarii de mine antipersonal si arme pe teritoriul Elvetiei.

Furculita din Elvetia. Aceasta furculita este « plantata sau infipta» in mijlocul lacului Leman, in Vevey din anul 1995. O ustensila impresionanta din inox, de opt metri care a devenit simbolul orasului.

alerie

Galeria submarina. Este vorba despre sculpturi impresionante care au fost realizate de-a lungul timpului de sculptorul britanic Jason deCaires Taylor. Mai multe statui de beton au fost astfel scufundate in inima marii. Dar este vorba despre sculpturi care nu degradeaza flora si fauna, ci o lasa sa se adaposteasca aici.

Statuia lui San Wencesalo, Cehia. Ridicata la Praga, aceasta statuie este suspendata intr-un centru comercial. O statuie cu o viziune speciala care reprezinta un cal mort.

Kindlifresserbrunnen

Statuia capcaunului din Elvetia. Kindlifresserbrunnen sau statuia Capcaunului din Elvetia se afla la Berna. Este vorba despre o fantana ornata cu o sculptura destul de infricosatoare care reprezinta un capcaun care devoreaza copii. Simbolistica sa a dat nastere unor teorii numeroase dar este vorba in orice caz depsre un bun cultural al tarii.

Georgia Guidestones. Georgia Guidestones sau Stonehenge-ul american, este o sculptura din granit, misterioasa pe care este gravata un mesaj in mai multe limbi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *