Stii care sunt cele mai insolite muzee din lume?

Departe de locurile obisnuite, traditionale si pline de cultura, locuri bogate in istorie si arta, cele mai insolite muzee iti propun cu totul altceva. Sunt foarte originale, sunt altceva, nu tin cont de reguli si iti propun experiente inedite. Iata care muzee trebuie neaparat vizitate.

tortura

Muzeul Torturii. Daca esti in cautare de ceva morbid, acest muzeu te va convinge cu siguranta. Acest muzeu din Amsterdam, te va ajuta sa descoperi istoria acestei practici cu o colectie autentica de intrumente de tortura.

Muzeul American Classic Arcade. Pentru a invata mai multe despre istoria jocurilor de tip arcade, aici trebuie sa ajungi. De la prima masina de pinball trecand prin jocurile video din anii ’80 dar si pana in zielele noastre.. vei avea ce invata.

giger

Muzeul HR Giger. Intr-un castel medieval din Elvetia vei descoperi un muzeu dedicat acestui artist care a creat celebrul monstru din filmul « Alien». Intr-o ambianta lugubra vei putea admira sculpturile si picturile sale celebre.

Muzeul toaletelor, New Delhi, India. Un muzeu dedicat toaletelor care vrea sa sensibilizeze populatia cu privire la igiena si salubritate. Un muzeu cu adevarat special….

falus

Muzeul Falusului. Aici sunt expuse peste 200 de aparate genitale masculine. Dar nu numai apartinand oamenilor, ci si mamiferelor terestre, marine, printre ele unele chiar si de balene. Oare cum arata un sex de balena?

Muzeul cartofilor prajiti. Toti cei care iubesc sa manance cartofi pai, ar trebui sa ajunga in Belgia. Aici vei invata mai multe despre istoria cartofului si despre modalitatile in care se prepara acest fel de mancare care ne incanta papilele gustative.

cancun

Muzeul submarin din Cancun. Sculptorul Jason DeCaires Taylor a avut ideea de a crea o expozitie permanenta de sculpturi sub apa. Operele se pot descoperi doar daca te scufunzi. Are 460 de statui dar si o misiune ecologica de a transmite un semnal de alarma cu privire la disparitia recifilor de corali.

Un muzeu al lui Superman. Jim Hanbrick un colectionar, a deschis un muzeu dedicat lui Superman, in adevaratul Metropolis un satuc din Illinois.

spionaj

Muzeul International al Spionajului. Aici vei invata mai multe despre spionaj, vei putea admira expozitii dar te vei putea aventura si in misiuni interactive.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *