Stii care sunt cele mai impresionante statui din lume?

Statui grandioase au fost construite inca din timpuri stravechi. Dovada si Sfinxul cnstruit de egipteni. Cele mai impresionante insa au fost construite cu vreo 30 de ani in urma sau si mai putin.

bouddhaprintemps-p990._sources

Primavara Templului Buddha, Henan, China. Terminata in anul 2008, cu o inaltime de 153 metri, aceasta statuie il reprezinta pe Buddha Vairocana care st ape un lotus inalt de 20 de metri. Este cea mai mare statuie din lume.

guanyin-p990._sources

Guanyn, Sanya, China. O statuie de 108 metri care incarneaza forma chineza a divinitatii buddiste, AvalokiteĊ›vara, zeita milei si cea care protejeaza copiii. Statuia are trei fete-una indreptata inspre pamant si doua inspre mare.

Petru cel Mare, Moscova, Rusia. Construita in anul 1997 pe o insulota artificiala, aceasts statuie de 98 de metri este un monument construit pentru a comemora 300 de ani de flota ruseasca si il reprezinta pe Petru cel Mare pe o nava.

batucave-p990._sources

Statuia lui Murugan, Malaiezia. Situata la intrarea in grotele Batu, aceasta statuie de 42, 7 metri inaltime a fost inaugurata in anul 2006. Este cea mai inalta statuie din lume cu zeul Razboiului. Murugan.

Huevo de Colon, Sevilia, Spania. Aflata in parcul San Jeronimo, aceasta statuie de bronz de 32 de metri il reprezinta pe Cristopher Colon intr-un ou, reprezentand la randul sau pamantul.

laykyunsetkyar-p990._sources

Laykyun Setkyar, Monywa, Birmania. Constructia sa a fost incheiata in anul 2008. Aceasta statuie este inalta de 116 metri si il reprezinta pe Buddha Gautama. Are o baza de 13 metri si duce la un monument cu o inaltime totala de 129 de metri.

Shiva, Murudeshwara. India. O statuie care troneaza langa templul Zeitei Shiva, ambele aflate pe malul Marii Arabiei. Amplasarea statuii a fost aleasa in functie de soare.

du-lich-nam-my-cu-ba-chi-le-argentina-brazil-13

Statuia lui Christos Mantuitorul, Rio De Janeiro. Statuia care domina orasul Rio de pe inaltimea muntelui Corcovado este simbolul orasului. Are o inaltime de 38 de metri si un piedestal de 8 metri. Piedestatul are o capela unde pot sa incapa pana la 150 de persoane.

dschingis_khan-mongolia

Statuia ecvestra a lui Genghis Khan. Situata in Mongolia, la cativa kilometri de Ulan- Bator, in stepele de aici, aceasta statuie este din otel inoxodabil si construita pe o baza de 10 metri, sustinuta de 36 de coloane care sinbolizeaza cei 36 de regi care au fost la conducere dupa Genghis Khan.

Statuia Libertatii. O statuie care nu prea mai are nevoie de prezentare. O statuie care reprezinta prietenia dintre americani si francezi, opera lui Bartholdi si Gustave Eiffel.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *