Stii care sunt cele mai impresionante situri arheologice din lume?

Daca esti pasionat de istorie sau de arheologie si daca ai visat si tu macar o data in viata sa fii un Indiana Jones, iata care sunt cele mai impresionante situri aheologice pe care le poti explora.

Cele mai frumoase si impresionante situri arheologice te vor duce in cele patru colturi ale lumii din Cambodgia pana in Franta sau din Iordania pana in Cartagina.

wat

Angkor Wat. Incepem turul lumii cu Angkor, in Cambodgia care este bijuteria arhitecturala a imperiului khmer. Aceasta cetate se compune din mai multe temple, printre care Ta Prohm si arborii sai in piatra.

Situl Carnac, Franta. In Morbidan, situl Carnac este celebru pentru alinierile sale de megaliti. Se pare ca sunt in numar de 2934 si ca au fost construite intre 4000 si 2000 inainte de Christos.

cartagina

Cartagina. La Cartagina inca mai exista unele urme ale vechii cetati punice si te poti plimba de-a lungul vestigiilor romane si sa te simti ca un veritabil arheolog. Trebuie sa descoperi aici si termele Antonin.

Chichén Itzá. In periplul tau trebuie sa ajungi si prin Mexic, la vechea cetate maiasa. Aici vei descoperi numeroase edificii printr care si piramida Kukulcan.

luxor

Luxor. Pe malul drept al Nilului, Luxor este cetatea antica a Tebei. Templele Luxor si Karnak sunt foarte bine pastrate si lunga alee marginita de sfincsi este mai mult decat impresionanta.

Peru. Machu Picchu este un alt sit arhologic maias mai mult decat impresionant. Este desemnata drept una din cele sapte minuniale lumii si inca mai are unele mistere de descoperit. Sanctuar religios sau resedinta regala?

new

Irlanda. Si in Irlanda te poti simti ca un veritabil Indiana Jones si sa descoperi Newgrange un sit imens care adaposteste o camera funerara. Se pare ca aceasta constructie dateaza din anul 3200 inainte de Christos.

Petra. In Iordania se afla Petra, un loc « must see » pentru cei care iubesc arheologia. O cetate din inima desertului Wadi Rum care are nevoie de mai multe zile pentru afi descoperita asa cum trebuie.

 

Pompei. In Italia se afla Pompei este un incredibil sit arheologic care sta drept marturie pentru frumusetea Romei Antice. Din pacate acest loc a fost distrus in anul 70 cand Vezuviul a erupt.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *