Stii care sunt cele mai impresionante “gauri” din lume?

Vrei sa pleci in vacanta urmatoare in descoperirea unor peisaje cu adevarat uimitoare? Atunci trebuie neaparat sa ajungi sa vizitezi cele mai impresionante abisuri sau hauri din lume.

diavik

Mina de diamante Diavik, Canada. Este o mina de diamante aflata pe teritoriile de nord-vest ale Canadei. Mina este inconjurata de lacuri iar accesul aici este destul de dificil.

Kimberley Big Hole, Africa de Sud. Se pare ca este cea mai mare gaura sapata de om. Din aceasta mina cu o adancime de 1097 de metri se pare ca s-au extras panala 3 tone de diamant.

great_blue_hole_belize_1

Great Blue Hole, Belize. Great Bue Hole este un fenomen geologic impresionant. Se afla la 60 de mile fata de coastele din Belize. Exista mai multe « gauri albastre » in lume dar frumusetea acesteia este cu adevarat incredibila. Marea Caraibilor ajuta si ea, este adevarat.

Craterul Darvaza, Turkmenistan. Este supranumita si « Poarta Iadului » si este o gaura in continua combustie de la incidentul din 1971 provocat de catre geologii sovietici. Are un diametru de 60 de metri si se consuma de peste 40 de ani.

Mirny_Diamond_Mine_hole_1

Mina de diamante, Mirny, Rusia. Are o profunzime de 525 de metri si un diametru de 1200 de metri la varf. Se interzice zoborul pe aici doarece se pare ca unele elicoptere au fost asiprate aici.

Glory Hole, Barajul Monticello, California. O gaura ce are drept scop drenarea apei din rezervor cand barajul este la capacitate maxima. Poate drena pana la 4500 de metri cubi de apa pe secunda.

descărcare

Sinkhole, Guatemala. In mai 2010, in urma unei aluncari de teren, aceasta gaura a aspirat o multime de case. Se datoreaza unui fenomen de dolina, un fenomen natural in urma caruia rocile calcaroase sunt dizvolate de apa de ploaie.

Meteor Crate, Arizona. Este vorba despre un crater de impact din statul Arizona care are un diametru aflat intre 1200 si 1400 de metri si o profunzime de 190 de metri. Se pare ca s-a format acum 50 000 de ani datorita impactului cu un meteorit cu un diametru de 45 de metri cu o masa de aproximativ 300000 de tone

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *