Stii care sunt cele mai impresionante canioane din lume?

Oare exista vreun alt fenomen 100% natural care sa iti taie respiratia si sa te faca sa ramai mut in fata maretiei naturii? Imposibil. Canioanele si cheile sunt cele mai frumoase atractii ale naturii cu falezele lor abrupte si curenti de nestavilit. Care sunt cele mai frumoase dintre ele?

vingtar

Vingtar-Klamm, Slovenia. Prima oprire nu departe de noi, in Slovenia, in apropiere de Bled. Aici vei gasi o rapa intre munti, cea de la Vingtar- Klamm. Lunga de 1,6 kim este traversata de un pod, peste care poti trece si pe unde te poti plimba pentru a vedea acest incredibil fenomen de mai aproape.

Cheile Taroko, Taiwan. Parcul national Taroko, numit astfel datorita cheilor de aici cu acelasi nume te asteapta cu peisaje exceptionale si cu aventura. Raul Luwu de aici a creat aceste chei foarte speciale. Un loc mirific, unde acest rau si-a sculptat drumul prin marmura, dand nastere cheilor.

glen

Glen Canyon National Recreation Area, Statele Unite. Este una din cele mai frumoase atractii din State, cu lacul Powell care ofera un cadru pitoresc magnific si posibilitatea de a practica o multime de sporturi.

Cheile Verdon, Franta. Apele in nuante de turcoaz ale raului Verdon strabat cei 25 de km de chei, chei care ofera o multime de poteci pentru cele mai frumoase drumetii si posibilitati pentru practicarea sporturilor precum canoe sau saltul cu coarda. Peisajul de aici este unul magic intre ape in nuante de turcoaz si munti abrupti.

zion

Zion National Park, Statele Unite. Daca esti in cautarea unui loc veritabil care sa iti taie respiratia, aici trebuie sa ajungi. Un loc pitoresc unde poti face cele mai frumoase poze si poti face unele sporturi precum echitatia sau escaladarile.

Blyde River Canyon, Africa de Sud. Stiai ca acest canion este chiar cel mai frumos loc din lume? Padurile dese si dense de aici sunt strabatute de aflorimente cu stanci in nuante de rosu puternic. Cu o lungime de 25 de km si o profunzime care poate sa ajunga pana la 800 de metri, canionul este o veritabila atractie turistica. Aici vei putea observa cativa hipopotami sau antilope chiar.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *