Stii care sunt cele mai frumoase statii de metrou din lume?

Deoarece statiile de metrou au cel mai adesea reputatia de a fi intunecoase, triste, sumbre, murdare sau chiar urat mirositoare, nu stai foarte mult timp sa le admiri frumusetea. Uneori aceste veritabile orase subterane sunt adevarate bijuterii arhitecturale cu aluri de muzeu si chiar de palate uneori. Paris, New York, Moscova sau Stockholm si multe alte orase ascund veritabile comori atunci cand vine vorba despre statiile de metro. Iata care sunt cele mai frumoase dintre ele.

trianglen

Statia Triangeln, Malmo, Suedia. Construita in anul 2010, aceasta statie de metrou este una foarte design care se integreaza perfect in City Tunnel, linia ferovoara din Malmo.

Statia Avtovo, St. Petersbourg, Rusia. Aflata pe linia 1 a metroului din St. Petersbourg, Avtovo are o alura demna de un castel cu lustrele si coloanele sale.

city

Statia City Hall, New York, Statele Unite. City Hall este o veche statie subterana a metroului din New York, inchisa insa din anul 1945.

Statia Bund Tunnel, Shanghai, China. Statia Bund Tunnel este cea care te va face sa te simti ca si intr-un film science-fiction. Este o statie futurista si psichedelica.

candid

Statia Candidplatz, Munchen, Germania. Este o statie de metro care poarta numele creatorului sau, Peter Candid si care ofera calatorilor veselia unui curcubeu.

Statia Jebel Ali Free Zone, Dubai, Emiratele Arabe Unite. Este o statie imensa si futurista si este simbolul perfect al Emiratelor Arabe Unite cu grandoarea si opulenta lor.

kiev

Statia Kievskaya, Moscova, Rusia. Moscova are o multime de statii de metrou minune. Kievskaya cu alurile sale de muzeu, completeaza de minune colectia.

Statia Oriente, Lisabona, Portugalia. Construta cu ocazia Expozitiei Internationale din anul 1998, Oriente este o statie de metrou deschisa inspre exterior si usor de recunoscut datorita acoperisului sau de sticla.

 plonia

Statia Plac Wilsona, Varsovia, Polonia. Este considerata a fi una din cele mai impresionante statii de metrou din Europa, cu forma sa de OZN.

Statia din Paris, Franta. Aici vei avea senzatia ca te afli in interiorul unei vaste masinarii cu mecanismele la vedere. Folosirea cuprului in constructia sa intareste aceasta senzatie unica.

golden

Statia Golden Gate, Kiev, Ucraina. Este una din cele mai profunde statii din lume care s-a inspirat  de la cea din Moscova.

Statia T-Centralen, Stockholm, Suedia. O statie cu motive pe pereti care par inspirate din Matisse.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *