Stii care sunt cele mai frumoase satucuri din Europa?

Cei care sunt pasionati de calatorii sunt mereu in cautare de cele mai frumoase peisaje, de locuri magice si surprinzatoare care sa ii suprinda mereu si mereu. Iata in acest articol care sunt cele mai frumoase satucuri din Europa de descoperit.

colmar

Ascunse printre munti, ascunse de campii sau izolate pe insule… ajungand la ele vei avea impresia uneori ca ai ajuns la capatul lumii. Frumusetea lor calma si atemporala te va fermeca cu siguranta.

Colmar, Franta. Este un satuc superb frantuzesc care are si influente germane si un larg evantai de stiluri arhitecturale intre gotic si neobaroc…. Te vei indragosti cu siguranta de frumusetea sa istorica, de stradutele sale pavate, de canalele sale linistite si de casutele de aici.

popeye

Hallstatt, Austria. Un satuc aflat intre un lac magnific si un munte luxuriant. Este si un sat de basm cu o atmosfera romantica care pune in valoare frumusetea arhitecturala a acestei tari.

Satul lui Popeye, Malta. Iata satul aventurilor sale, Sweethaven. Este un magnific sat portuar multicolor care are 19 casute de lemn si numeroase posibilitati pentru vizitatori.

Bibury, Anglia. Preerii pline de verdeata, casute vechi, vai cu o frumusete extraordinara naturala… o comoara ascunsa in regiunea Cotswolds.

bibury-england-564x376

Rothenburg Ob Der Tauber, Germania. Un satuc care i-a inspirat pe cei de la Walt Disney sa creeze decorul din lumea lui Pinocchio. Un satuc unde vei descoperi numeroase constructii medievale.

Bled, Slovenia. Este o statiune termala cu magnifice peisaje alpine care se afla la poalele Alpii Iulieni. Lacul sau, insulita sa cu o capela, castelul sau, casutele sale si stradutele participa la crearea unui loc idilic.

Manarola, Italia. este cel mai mic sat din regiunea Cinque Terre. Manarola este un mic paradis colorat construit langa o faleza care ofera o panorama magnifica.

Telc, Republica Ceha. In piata principala, casutele sunt unele mai frumoase ca celelalte. Fatadele cu un stil baroc sunt vopsite in nuante de pastel deschis. Castelul din epoca Renasterii contribuie la farmecul pitoresc al satucului.

Folegandros, Grecia. Un sat cu o arhitectura si stradute pavate similare din ardezie dar si cladiri albite cu var ornate cu flori colorate. Bisericile de aici au domuri albastre luminoase.

Reine, Norvegia. In nordul cercului polar arctic se afla satucul Reine. Un satuc de pescari din Lofoten.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *