Stii care sunt cele mai frumoase poduri din lume?

Oriunde ai pleca in vacanta, la San Francisco sau Florenta, pentru un sejur mai lung sau mai scurt, nu ai cum sa nu intalnesti in drumul tau unele poduri monumentale.

Unele sunt romantice, cum ar fi Podul Suspinelor din Venetia, altele au o estetica minunata, cum ar fi Golden Gate, altele apar intr-o multime de filme si seriale…

 Golden-Gate-Bridge-San-Francisco-9-1024x768

Golden Gate Bridge, San Francisco. Este una din cele sapte minuni ale lumii moderne. Este cel mai important monument din oras dar si cel mai impozant. Este un pod suspendat, lung de 2700 metri care ofera o viziune aproape ireala asupra Golfului San Francisco. Rosul sau este deja emblematic iar traversarea sa este magica.

Ponte Vecchio, Florenta. Ponte Vecchio aflat deasupra raului Arno este un pod plin de farmec. Construit din piatra in secolul XVI, Ponte Vecchio este cel mai importamt loc turistic din capitala Toscanei. Constructia este magnifica atunci cand soarele apune.

 brooklyn

Podul Brooklyn, New York. Celebrul pod Brooklyn merita cu prisosinta sa traversezi pe jos cei 1825 de metri ai sai. Poti pleca din Brooklyn pentru a ajunge la Manhattan si nu invers. Este unul din cele mai vechi poduri suspendate din New York.

Sugar Creek Covered Bridge din Missouri, USA. Este unul din singurele poduri de lemn din Statele Unite.

Musée-des-Confluences-Lyon-4

Podul Raymond-Barre, Lyon. Un pod peste Ronecare isi afiseaza cu mandrie alura sa metalica, o alura care nopatea caned este luminata pare futurista. Este cel care leaga cartierul de afaceri Gerland de noul Muzeul al Confluentelor.

kintai

Lista poate sa continue cu Podul Kintai construit dintr-o serie de poduri mici curbate, marginite de ciresi. La Paris, la doi pasi de Podul Alma se afla si Podul Alexandru al III-lea care ofera o panorama magnifica asupra Turnului Eiffel, Domului Invalizilor si asupra marelui palat Grand Palais.

chen

Atunci cand se ascunde sub bruma, podul Chengyang, aflat in orasul cu acelasi nume, este si mai frumos. Este supranumit podul vantului si al ploii. Podul Gard, o mostenire a epocii romane, inca mai seduce vizitatorii. Podul Khaju este o oda adusa celor 1001 nopti si apare din apele raului Zayandeh rud, din Ispahan, Iran.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *